Tipy na originální oznámení pohlaví dítěte

zobrazeno 15841×

Vložil(a): Adrianita, 13. 5. 2020 9.30  (aktualizováno 25. 5. 2020 12.38)

Čekáte miminko a už víte, jakého bude pohlaví? Napjatí jsou jistě i vaši nejbližší. Chcete jim to sdělit originálním způsobem a pohlaví miminka náležitě oslavit? Máme pro vás nejoriginálnější nápady!

Jasně, můžete rodině a přátelům zavolat, napsat SMS nebo sdělit osobně, jestli čekáte holčičku nebo chlapečka. Koneckonců to tak udělala většina z nás, kromě těch, co si to nechali pro sebe. Ve světě však frčí trend, který ze suchého sdělení, zda čekáte holku nebo kluka, dělá velkou událost. Oslavu můžete uspořádat s partnerem, nebo překvapte i jeho, ať je napjatý. Výjimkou dokonce není ani možnost, že překvapená bude i sama maminka. Doktor s vaším souhlasem sdělí informaci o pohlaví dítěte vašemu doprovodu (mamince, kamarádce, partnerovi) a on připraví vše spojené s oslavou. Taková párty je ve světě známá jako “boyorgirl” party. Stačí tento hastag zadat na sociálních sítích a inspirace je na světě! A my pro vás máme ty nejlepší tipy!

Nejoblíbenější tipy:

  • Krabička s růžovým či modrým obsahem

Každému hostovi předejte krabičku/dárek s neutrálním obalem, uvnitř ho čeká odhalení. Dovnitř zabalte růžovou či modrou hračku či jiný předmět, nebo třeba dortík.

  • Objednejte nebo upečte dort

Jste kreativní a ráda pečete nebo si dort necháte raději upéct? Ať tak či tak, překvapte své blízké a nechte je rozkrojit dort. Po rozkrojení se objeví příslušná barva, přičemž nemusíte zůstat jen u růžové a modré. U chlapečků je velmi oblíbená barva mentolově zelená, pro holku zvolte vaši oblíbenou barvu - žlutou, červenou či fialovou. Nebo do dortu schovejte kartičku s nápisem holka/kluk. Případně do dortu schovejte lentilky, jejíž barvou dojdou ostatní opět k odhalení. 

  • Nafoukněte balonky

Nafoukněte balonky v příslušných barvách a naplňte jimi velkou kartonovou krabici. Tento způsob zábavy se hodí především na zahradu a pro nejmenší návštěvníky, ale okouzlí i všechny ostatní. Třeba budoucí tatínek otevře krabici a nechá vyletět všechny modré či růžové balónky. 

  • Ozdobte celý dům nebo jen ložnici

Tento způsob oslavy je rozšířen spíše v zahraničí, kdy oznamovatelka či oba oznamovatelé ozdobí celý dům v barvě pohlaví budoucího miminka. Pokud vám to přijde příliš dětinské či nevkusné, nemusíte zdobit celý dům, ale třeba jen ložnici. Připravíte tak překvapení jen pro manžela, připravit mu můžete také barvenou koupel nebo jen svíčku. Dům můžete ozdobit balonky, mašlemi, prostíráním, polštářky, dortíky nebo kupte růžový, modrý či zelený aperitiv.

  • Zapojte domácí mazlíčky

Máte doma pejska, kočku nebo třeba fretku? Dejte jim za obojek kartičku s nápisem či příslušnou barvou. Nebo je ozdobte barevnou mašličkou. V zahraničí mazlíčky oblékají do barevných oblečků, to už mi ale přijde přehnané. 

  • Originální fotka

Pokud vaši rodiče a známí bydlí daleko, nebo nechcete pořádat velkou oslavu, oznámení může být zajímavé i tak. Do písku nebo bláta napište slovo kluk nebo holka a vyfoťte to, nezapomeňte zdokumentovat i vaše rostoucí bříško. Nebo si bříško omotejte růžovou či modrou mašlí, případně si kupte těhotenské barevné tričko. Pokud už máte děti, vyfoťte je s balonkem v dané barvě a připište třeba “velká ségra, velký brácha”. 

 

Jak jste partnerovi a rodině oznámili pohlaví vašeho miminka vy? Pořádaly jste podobnou párty nebo jste se jí zúčastnily? Máte nějaké další originální tipy?

 

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
0

Diskuze k této stránce (9 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Aneta Jiřičná Bendiková, 21. 12. 2020, 18.52

balonky jsou top

V007A, 2. 7. 2020, 14.14

Ještě to taky slavit, to už bych nedělala nic jinýho než furt něco slavila 🙃 radost je z každého pohlaví.

Teryk92, 31. 5. 2020, 21.21

My jsme si to nenechali říct.

jitka46

jitka46, 28. 5. 2020, 23.11

Nic takového jsem neorganizovala a ani neslavila.

jkubeso, 25. 5. 2020, 21.53

U prvního jsme pohlaví ani vědět nechtěli, u druhého byly na začátku těhotenství nějaké problémy, tak jsme si to nakonec nechali říct, ale kvůli tomu zařizovat nějakou party fakt ne

Eliška Kozlova, 25. 5. 2020, 21.46

Upřímně se mi nelíbí to striktní rozdělení světle modrá x růžová. U nás se třeba řikalo, ze holky nosí vrána a kluky čáp, tak bych oznámení motivovala třeba tak. Ja to tedy zmínila mezi řečí, vypadá to na kluka x holku, je zdravé, vyvíjí se přiměřeně

Kateřina Fárová, 25. 5. 2020, 20.12

Už to víme, takže žádná oslava nebude, tedy bude, ale našich narozek.

Katka

Katka, 25. 5. 2020, 19.47

Normálně 😁na základě informace z utz. Těchto oznamovacích party je plný instagram, mně to přijde mnoho povyku pro nic. Důležitější je přece zdraví.

patricia077

patricia077, 25. 5. 2020, 18.55

Tak party fakt ne , rodině u vánočního stromečku, dali jsme na něj fotku z ultrazvuku s tím že nás bude zas víc ..ale oni to stejně už tušili

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů