Vánoční shon vrcholí. Potřebujete restart?

zobrazeno 1236×

Vložil(a): KristinaS, 17. 12. 2019 13.37

Věděly jste, že na dnešek připadá svátek svatého Lazara? Měl to být přítel Ježíše, který onemocněl a zemřel. Když k jeho hrobu Ježíš přišel o čtyři dny později, zázračně Lazara vzkřísil. Ten tak proto byl spojován s nemocí a uzdravením a proto se po něm často pojmenovávaly špitály jako lazarety. Abychom se i my z toho shonu nezbláznily a neonemocněly, zaměříme se dnes na sebe. Do Štědrého dne zbývá týden. I dnes se tedy zaměříme na úklid, ale tentokrát ne domácnosti. Pojďme si "uklidit" v sobě.

Bilancování

Blíží se konec roku a a to nás svádí k bilancování. Povedlo se vám, co jste chtěly? Jste teď tam, kde jste si před rokem myslely, že touhle dobou budete? Pokud ano, super. Stanovily jste si dosažitelné cíle a určitě z toho máte dobrý pocit. Popřemýšlejte tedy nad tím, kde byste chtěly být za rok, jestli je něco, co jste odkládaly a mohly byste se do toho příští rok pustit (nebo klidně hned). 

Pokud vám něco z toho, co jste si loni naplánovaly, letos nevyšlo, nezoufejte. Spíš se zkuste zamyslet, proč to tak bylo. Stalo se něco, s čím jste nepočítaly a kvůli tomu se všechno odložilo, změnilo, nebo jste si stanovily příliš náročný cíl? Chcete toho dosáhnout přesto všechno pořád? V tom případě začněte od začátku. Pokud byl úkol příliš náročný, rozdělte si ho na několik menších. Jak se vám budou dařit uzavírat ty dílčí úkoly, bude se vám líp pracovat na velkém. Radost z toho, jak se přibližujete, vás přímo požene. 

Restart

Ať už si vánoční shon připouštíte, nebo ne, je toto období s dětmi náročnější, než obvykle. Různé besídky, představení, posezení ve školkách a školách, kam můžou děti donést cukroví, dárečky pro kamarády, vánoční školní jarmarky, kam vyrábí zboží nejen děti ve škole, ale i doma za vaší pomoci. Abyste pod stromkem nepadly do dárků pusou napřed, naplánujte si pár věcí:

  • nákupy na svátky - chce se vám do obchodu? Pokud nemusíte, využijte online objednání a dovoz potravin a máte to v klidu a bez tlačenic. Pokud u vás taková služba neexistuje, zkuste si naplánovat nákupy na všední den dopoledne, případně je delegujte na někoho jiného
  • lékárnička - projděte ji, pokud jste tak neudělala v rámci vánočního úklidu a zkontrolujte zásoby základního vybavení. I přes svátky chodí různé choroby, tak ať nemusíe o svátcích shánět otevřenou lékárnu.
  • kadeřník, kosmetika, masáž, manikúra, pedikúra - zkuste si zjistit, jestli mají v kadeřnictví, kosmetice, nebo na masážích ve vašem okolí volné místo a zajděte si, ať se pod stromečkem cítíte skvěle. Pokud chodíte na manikúru a pedikúru, určitě máte své předvánoční termíny domluvené. Vzhledem k tomu, že kvalitní manikérka a pedikérka má většinou termíny na dlouho dopředu vyblokované, neradím vám, abyste si zkoušela nějaký zajistit. Spíš, pokud ho máte, rozhodně ho nerušit. Mohlo by se na vás dostat zase až po novém ruce. 

Myslete v tomto týdnu i na sebe a zkuste si poslední týden před Štědrým dnem užít. Ať se taky cítíte jako znovuzrozená.

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
0

Diskuze k této stránce (20 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

novaklen, 27. 6. 2022, 15.21

Tyjo, třeba na té manikúře jsem nebyla strašně dlouho. Dřív jsem hodně chodila na modeláž nehtů do jednoho studia tady u nás. Bohužel je asi položil covid, protože studio je pořád zavřené a vypadá to, že tam teď bude něco jiného. Je to hrozná škoda, protože žádné jiné nehtové studio tady u nás bohužel není. Asi to dopadne tak, že si koupím nějakou sadu z http://www.rajnehtu.cz/modelaz-nehtu/ a začnu si nehty dělat doma sama.

Aneta Jiřičná Bendiková, 24. 12. 2020, 15.30

no u kadeřníka jsem nebyla ani nepamatuji stříhá a barví mě má ségra♥

Kateřina Fárová, 25. 4. 2020, 19.50

Ke kadeřnici chodím pravidelně, i před svátky.

Mygara

Mygara, 29. 12. 2019, 7.29

Na masáž pedikúru manikúru a podobně nechodím ani normálně takže to zařizovat nemusím

Fuga

Fuga, 26. 12. 2019, 8.16

já kluky ostříhal a dostala jsem od Ježíška zastřihovač vlasů takže ho nemám ani na kom vyzkoušet

Katka

Katka, 20. 12. 2019, 19.04

Kadeřníka jsem odložila až na leden, aby mi nemrzla hlava ;o)

patricia077

patricia077, 20. 12. 2019, 20.13

A v lednu nebude?😂

Katka

Katka, 20. 12. 2019, 21.00

Tak už bude jaro blíž, kolikrát je v únoru větší teplo než v květnu. Uvidíme, jak se mi to přestane líbit, jdu. A to je na spadnutí, byla jsem v říjnu.

Teryk92, 18. 12. 2019, 20.16

Kadeřníka už máme celá rodina za sebou - svátky mohou začít

dasza, 18. 12. 2019, 18.09

Ještě sem vánoce ve stresu nezažila..zadny rok..ani v obchodech mi nepřijde nejakE šílenství...

Lenička, 18. 12. 2019, 5.02

U kadeřnika jsem byla na začátku prosince bylo to rychlé někdo onemocněl. Jsme malé město tak je tu celkem klid.

všelka, 17. 12. 2019, 21.47

Snažím se tento rok lépe naplánovat, abych o svátcích nic nemusela. Zatím si užívám klidu a vše dělám postupně a bez stresu. Tak doufám, že mi to vydrží.

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů