Slovenská vánoční kapustnica

zobrazeno 797×

Vložil(a): szendrejka, 15. 12. 2015 13.57

Bez vajec více než 2 hod. mírně ostré složitější

Ingredience:

Uzené maso
300 g
Papriková pikantní klobása - čabajka, maďarská
2 ks
Sušené houby
10-15 g
Sůl
- množství dle chuti
Kysané zelí
500 g
Cibule
1 ks
Sušené švestky (nemusíte)
1 hrst
Mouka na zahuštění, někdo dává i zakys. smetanu
2 lžíce
Česnek
1 stroužek
Pepř
- množství dle chuti

Maso, houby vaříme v mírně osolené vodě. Až změknou, přidáme zelí, koření a nakrájenou na kolečka klobásu. 

Když je zelí měkké, přidáme zásmažku připravenou na cibulce a česneku. Přidáme nakrájené švestky a vaříme ještě cca 10 minut. Dochutíme podle potřeby pepřem, solí, jsou kraje, kde např. bobkovým listem či majoránkou. V jiném kraji zase zahušťují zakysanou smetanou.... Někdo dokonce přidává vařené brambory.

Jiný kraj, jiná kapustnica :)))

U nás je tohle vánoční polévka, která nesmí chybět na vánočním stole. Pocházím totiž ze Slovenska a manžel se rád přizpůsobil, rybí polévku totiž nemusí :)))

A ješte jeden tip: Babička mě jí naučila jíst s bramborovou kaší. Jak já jí miluju :)) Druhý, třetí den bývá nejlepší, pokud teda zbyde :)))

 

Sdílejte:   | 
3

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (12 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Fuga

Fuga, 23. 4. 2018, 11.14

tak to je výborná polévka

Zuzule, 21. 12. 2017, 12.56

Kapustnica je top😍

Tinka1993, 5. 12. 2017, 4.32

Bez tejto polievky si neviem predstaviť Vianoce

Zdeňka S., 2. 4. 2017, 15.28

Tak ta je dokonalá....

Petra Schoberová, 5. 12. 2016, 14.23

vyborna

Sarka6, 16. 2. 2016, 21.31

Zkusím

jitkamety

jitkamety, 4. 2. 2016, 14.06

Vypada dobre

nikihiphop

nikihiphop, 30. 12. 2015, 20.14

Kapustnicu miluji ale s pořádnou čabajkou takovou pikantní

DenisaC, 16. 12. 2015, 23.50

Mňam mňam.

kajca, 16. 12. 2015, 9.22

Mám rada kapustnicu,bez hríbov,bez sliviek.

Naši partneři

© 2013 - 2018 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací