Hrajeme si na dovolené! Jak zabavit děti u moře?

zobrazeno 6394×

Vložil(a): NikolaJ, 25. 7. 2018 14.53

Také přemýšlíte každý rok, jak naplánovat dovolenou tak, aby si ji užila celá rodina? Děti potřebují spoustu pozornosti a aktivity i na dovolené, což někdy může být pro rodiče náročné. Pomoct si ale můžete tím, že si dopředu připravíte hry, kterými pak ve vhodnou chvíli budete moct zabavit své děti. Máme pro vás pár tipů.

Hrajeme si v hotelu

Nejjednodušší variantou zábavy pro děti jsou animační programy v hotelích, díky kterým můžete bez obav nechat své potomky v péči zkušených animátorů. Ti si budou s dětmi hrát v bazénech, na hřišti či v dětském koutku a vy se mezitím můžete v klidu opalovat. Pokud nemáte rádi tuto organizovanou zábavu, můžete si vymyslet vlastní hry. Zkuste třeba nasbírat určitý druh mušlí na pláži a po návratu do hotelu je poschovávat na různých místech v hotelové zahradě. Děti pak vyšlete, aby tyto mušle našli. Druhým tipem na hotelovou zábavu je uspořádání rodinného turnaje.

Podle možností ubytování si vymyslíte jednu aktivitu na každý den, ve které budou všichni členové rodiny soutěžit. Každý den si zapíšete výsledky a na konci uděláte vyhodnocení. Můžete takto soutěžit v karetních i míčových hrách, ve sportovních aktivitách, šipkách, kulečníku či plážovém volejbalu.

{{:pr:}}

Hry na pláži

První den na pláži se děti často zabaví jen v mořských vlnách s nafukovacím balonem nebo na pláži s kyblíkem a lopatkou. Co ale dělat všechny další dny, kdy se nejjednodušší hry už omrzí? Kromě stavění běžného hradu můžete na pláži postavit rovnou palác i se zahradami. Stačí na pláži najít různé velikosti kamínků, mušle, větve, rostliny, květiny či chaluhy a hrad těmito přírodními surovinami pořádně vyzdobit a obskládat. V písku můžete stavět nejen hrady a zámky, ale také sněhuláky. Na pískoláka je ale třeba mít mokrý písek, který může dobře držet pohromadě. Hlavu sněhuláka pak zase vyzdobte kamínky, mušlemi a chaluhami.

Zkoušeli jste už piškvorky v písku? Každý soutěžící jednoduše klacíkem kreslí do písku kruhy a křížky. Naším posledním tipem na zábavu jsou soutěže s mušlemi nebo s kamínky. Například vytvoříte v písku kruh, každý ze soutěžících si vezme stejný počet kamínků a stoupne si dostatečně daleko od kruhu. Nastřídačku pak házíte kamínky do kruhu. Kdo dostane do kruhu více kamínků, vyhrává.

Hry v moři

Jsou vaše děti vodními živly? Pak budou chtít strávit co nejvíce času v mořských vlnách. Mezi oblíbenou aktivitu v moři patří házení si s míčem. Po chvíli se ale i tato aktivita může omrzet. Zkuste proto různé obměny této zábavy. Variantou může být šklebící házená. Ten, kdo hází míč, se musí nejprve zašklebit či udělat vtipný obličej a až pak jej může hodit dalšímu.

Pokud jsou vaši potomci dostatečně velcí a umí plavat, pak jim můžete koupit ploutve, plavecké brýle a šnorchl. Objevováním vodního dna pak určitě stráví spoustu času. Jako speciální výzvu můžete vyhlásit lovení perel: na dno hned u vstupu do vody naskládáte větší barevné kuličky nebo předměty, které se snadno loví. Děti pak budou muset vždy běžet k moři, najít předmět, donést ho na deku a pak se vrátit pro další. Kdo najde více perel, vyhrává. Nenechávejte ale v moři žádné věci nebo hračky po svém odchodu, ať udržujete moře čisté.

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
0

Diskuze k této stránce (18 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Kamila Nová, 24. 3. 2023, 21.00

V loni jsme jeli do Chorvatska s dětmi naším obytným autem, a proto jsem na internetových stránkách https://www.naturehikecz.cz/ koupila novou campingovou výbavu na dovolenou. Vše jsem nakoupila během slevové akce, takže kvalita za výhodnou cenu. Na cestu jsme si přibalili několik stolních her, abychom si mohli zahrát, pokud budeme mít čas.

milujici.teticka36, 2. 12. 2022, 10.04

Tak ty hry na pláž jsou super, taky vždycky vymýšlíme program, aby děti nebyly "jen" ve vodě nebo na lehátku. Doma je to jednodušší. Tam máme zahradní lehátka od https://inhaus.cz/bydleni/zahradni-nabytek/p-lehatka/ a tak na ně pěkně vidíme a prostě je to všechno vanilkový. Ale na pláži, kde je více lidí, tak tam je to chce něčím pořádně zabavit, aby měl člověk ta zlobidla pořád pod kontrolou. To je jasná věc.

Ivulín, 31. 10. 2021, 22.20

Jo, tak to i manžel nedávno v práci dostal nový šroubový kompresor (snad z této stránky zde - https://www.kompresory-filtry-servis.cz/produkty/kompresory/kompresory-boge/sroubove-kompresory-boge ) a také jsme to brali na dovolenou, takže přesně vím, o čem to tady mluví paní lucie Mějte se krásně a čauky mňauky... Já už asi půjdu ležet, protože mne trochu tlačí hlava po tom vínku.

k moři nejezdíme,ale na dovolené chodíme na výlety aj.

jitka46

jitka46, 7. 2. 2019, 21.56

Nikdy jsme problém se zabavením neměli.

lucie25987, 16. 12. 2018, 6.08

My jezdíme s dětmi taky k moři. Je teda pravda, že jsou hodné a zabaví se skoro samy. Rády si hrají v mokrém písku. Abychom se zabavili ale i my, tak jsme s sebou začali vozit nafukovací člun, který manžel u moře nafoukne kompresorem https://www.kompresory-vzduchotechnika.cz/p/5563/prenosny-kompresor-o15-1-1-cm a plujeme třeba na jinou pláž a nebo jen tak někam se podívat.

Mygara

Mygara, 3. 11. 2018, 8.24

naše děti jsou snad ryby, bylo problém je dostat z vody

Gustawka, 27. 9. 2018, 22.14

bez stolních her se neobejdeme

Ketris

Ketris, 28. 8. 2018, 8.43

U nas se osvedcily kaminky..

Tenderka, 17. 8. 2018, 12.43

este nikam nechodime, ale ked budu vacsi, snad sa podari

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů