Chléb

sledováno 1× zobrazeno 851×

Vložil(a): szendrejka, 15. 1. 2016 23.51

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

žitná mouka
100 g
Špaldová mouka
300 g
Hladká mouka
400 g
Sáček instantního droždí
1 ks
Sůl
1 a 1/2 lžička
Kmín drcený
1 lžička
Vařené, strouhané brambory
300 g
Vlažná voda
380 ml

V míse všechny ingredience dobře smícháme, přidáme 380 ml vlažné vody a promícháme. Necháme cca 1hod v teple kynout. Pak těsto vyklopíme na vál, rozdělíme na dvě poloviny, vytvarujeme bochníky a necháme ještě cca 15 min kynout. Mezitím si rozpálíme troubu na 220 st a na dno dáme kastrůlek s vodou. Dáme do ní také plech s pečícím papírem a po rozehřátí trouby (a plechu) přendáme chleby na plech s pečícím papírem a pečeme cca 30 min dozlatova.

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (24 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Trendyterka

Trendyterka, 18. 9. 2019, 11.12

Ten by u nás nestačil ani vychladnout

Bar.Ca., 25. 8. 2019, 19.53

opravdu není nad domácí čerstvý chlebík...

Žofinka

Žofinka, 16. 1. 2019, 13.07

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

vendy.z, 14. 12. 2017, 18.16

výborný recept

Zuzule, 14. 12. 2017, 13.30

bramborovy je top a recept mne nejak nenapadlo hledat. supr to je vyzva k peceni :-)

Majka Tomášková, 14. 12. 2017, 10.16

Určitě vyzkouším

iva.t

iva.t, 3. 4. 2017, 21.57

Není nad ještě vlažný domácí chleba...

Zdeňka S., 29. 3. 2017, 19.53

Tisíckrát lepší než z obchodu

Mygara

Mygara, 23. 3. 2017, 12.33

s bramborama jsem pekla jednou a byl moc dobrý

annahb, 23. 3. 2017, 8.11

není nad čerství ještě teplí domácí chléb

© 2013 - 2020 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací