Nekynutý žitný chléb
Vložil(a): navji, 9. 7. 2017 14.09
žitná mouka (4 skleničky)
kefír bez příchuti (2 skleničky)
ocet (1 lžíce), sůl, jedlá soda (1 lžička)
semínka
voda
v míse smícháme mouku, jedlou sodu, semínka, sůl
přiléváme pomalu kefír a vypracováváme těsto
vytvoříme bochánek, vložíme jej do kulaté či podélné formy (malinko vymazat, navlhčítme vršeka a posypeme semínky
pečeme 40 min, 200 °C
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (24 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

mikka27, 9. 8. 2020, 14.39
Taky používám kefír, chléb je vláčný.

Trendyterka, 16. 9. 2019, 6.47
Zajímavý recept. Žitný chleba kupujeme.. můžu zkusit udělat doma

Trendyterka, 15. 9. 2019, 14.46
Bezva rychlý recept. Žitná chleba si kupujeme

Mygara, 25. 12. 2018, 19.48
Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka, 2. 9. 2018, 10.46
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Fuga, 26. 12. 2017, 3.23
M radějo kvaskový, ale proč me