Zelné housky
Vložil(a): L.janicka.l, 17. 12. 2016 18.41
Do misky rozdrobíme kostku kvasnic, přidáme půl lžičky cukru, zalijeme vlažným mlékem a zaprášíme hladkou moukou. Kvásek necháme kynout. když nám kvásek nakyne, přidáme do něho vejce, přilijeme rozpuštěné máslo, sůl, hladkou mouku. vypracujeme lepivé a táhnoucí se těsto. do hotového těsta vmícháme uzené a kysané zelí, které trochu pokrájíme. lžící děláme na pečicí papír kopečky. Na každou houstičku nasypeme trochu kmínu. pečeme na 180°C asi 30 minut, dozlatova. Lžící je dobré si namočit. Ja kromě kmínu sypu i solí, nebo různým kořením.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (22 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Trendyterka, 18. 9. 2019, 8.35
Pro mě by stačily klidně bez toho masa
Žofinka, 15. 10. 2018, 10.53
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
iva.t, 4. 4. 2017, 10.38
Tak toto je fantazie. To musím rozhodě vyzkoušet.
Mygara, 23. 3. 2017, 14.41
tedy, s tím zelím to musí být výborné