Chcete miminko? Vyhněte se lubrikantům!

sledováno 1× zobrazeno 9670×

Vložil(a): Martina Richterová, 7. 1. 2016 14.16

Snažíte se o miminko? Odborníci doporučují nepoužívat lubrikanty! Přijde vám to trochu „přitažené za vlasy“? Lubrikant přece není žádný zabiják spermií a navíc mnoho žen si sexuální akt bez něho vůbec nedokáže představit. Je skutečně lubrikant tak „škodlivý“ a existují nějaké jiné alternativy?

Plodnost není samozřejmost

Slovo neplodnost je v posledních letech stále častěji skloňováno ve všech možných tvarech. Pravda je taková, že na světě existuje přibližně 2,1 miliónů párů, které se s neplodností potýkají. Problémy zdaleka nemají pouze ženy, ale také muži, a to rovným dílem. Pokud se snažíte počít a nedaří se vám pár měsíců, neztrácejte naději. My lidé patříme mezi nejméně plodné tvory na této planetě. Obvykle nám nestačí pouze jeden nechráněný styk. Dokonce málokterá žena ovuluje pravidelně každý měsíc. Nicméně snažte se jít svému štěstí maximálně naproti a minimalizujte vše, co by mohlo početí negativně ovlivnit. A budete se možná divit, ale lubrikační gel vám v početí může zabránit.

Pozor na lubrikanty!

Statistiky poukazují na to, že lubrikanty používá téměř každý druhý pár. Napomáhají k lepšímu prožitku při sexuálním styku, ale pokud chcete miminko, rozhodně nejsou příznivé k partnerovým spermiím. Američtí odborníci poukazují na to, že lubrikační gely jsou „zabijáci“ spermií. Na pozoru by se měly mít především ti, kterým se nedaří počít již delší dobu. Stačí mírně zhoršená kvalita spermií a lubrikant tak dílo „dokoná“.

Nové výzkumy navíc upozorňují na to, že běžné lubrikační gely mohou do jisté míry fungovat jako antikoncepce (pokud ovšem počít nechcete, rozhodně se na to nespoléhejte). Mají nepříznivý vliv na pohyblivost spermií ve vagíně a navíc mohou ovlivnit ovulační hlen, který tvoří příznivé prostředí k tomu, aby mohla spermie proniknout k vajíčku. Obzvlášť na pozoru bychom měli být v případě běžně dostupných lubrikantů, které pořídíte v obchodě.

Lubrikační gely jsou snadno nahraditelné. Pokud si nedokážete sex bez lubrikantu představit, zvolte přírodní olejíčky, které jsou k pokožce maximálně šetrné a navíc na kvalitu spermií nemají žádné negativní účinky.

Existuje lubrikační gel na podporu početí!

Existuje ještě jedno řešení, neboť na trhu je dostupný speciální lubrikační gel, který je naopak vhodný na podporu početí. Jde o speciálně vyvinuté lubrikanty, které obvykle seženete pouze v lékárně. Tyto gely jsou o mnoho dražší, než ty běžně dostupné, ale poskytnou vám nejen větší prožitek z milování, ale také pomohou vytvořit příznivé prostředí pro spermie a tím napomoci jejich proniknutí k vajíčku.

Řeč je o takzvaném Gelu Conceive Plus, který byl speciálně vyvinut pro páry, které se snaží o početí. Má příznivé účinky na spermie, neboť svým speciálním složením zvyšuje jejich pohyblivost a životnost. Je také zcela neškodný. V čem tkví jeho největší přednost? Obsahuje v sobě ionty vápníku a hořčíku, právě ty přirozeně podporují plodnost. Není známý pouze u nás, ale používají jej ženy po celém světě. Conceive Plus není jediným lubrikantem, který se používá k početí. Můžete vyzkoušet také Pre-Seed, jež také nepoškozuje spermie.

Oba tyto přípravky můžete používat pravidelně kdykoliv během styku, rozhodně je nekombinujte s klasickými lubrikanty. Pokud budete mít jakékoliv pochybnosti, poraďte se s gynekologem. Ostatní lubrikanty raději vynechejte, chcete-li miminko. To samozřejmě neznamená, že nemůžete při jejich používání otěhotnět. Mnoho žen otěhotní  i při užívání antikoncepce, tudíž nějaký lubrikant rozhodně početí nebrání. Spíše může uškodit páru, který i tak má problém s početím nebo tak snažení o dítě prodloužit o několik měsíců.

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
2

Diskuze k této stránce (26 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

vandica, 26. 12. 2022, 21.54

Já používám lubrikant vždy, mám problémy se suchostí odjakživa a děti mám.

Amuši, 23. 12. 2022, 22.06

Určitě ne, ale možná bych se zeptala nějakého doktora.

kamika, 18. 12. 2022, 15.23

Podle mě, to zase taková překážka nebude.

Amuši, 11. 12. 2022, 19.38

Podle mě to na to nemá nijak zvlášť vliv. Ale možná, jak u každého, já mám se suchostí problém, tak používáme často.

kamika, 30. 11. 2022, 19.37

Já třeba musím použít vždy lubrikant a otěhotněla jsem normálně.

Leoneska, 3. 7. 2022, 12.35

Mě to také přijde zvláštní, že by to mělo nějak ovlivňovat.

zinka, 20. 6. 2022, 21.40

Já jsem teda neměla problém s otěhotněním přes lubrikační gel. Ono je snad jedno, jestli je to zvlhčeno přírodně nebo lubrikantem.

_Renča1_, 18. 7. 2021, 22.23

Ani u nás určitě nebyl lubrikant problém před otěhotněním. používám ho pořád i po dětech. Nejčastěji kupuji tento https://e-kondomy.cz/lubrikacni-gely/stimulacni-gely-pro-zeny/intimate-earth-intense-clitoral-stimulating-gel-30ml

lucie25987, 23. 4. 2021, 7.18

Tak o tom slyším poprvé. My jsme naštěstí s otěhotněním neměly problémy. Otěhotněla jsem hned na první pokus . Jsem za to ráda, protože jinak by mě to stresovalo. Lubrikační gely jsme začaly používat až teď po dětech. Nejvíc mi vyhovuje Original silikon Supreme, který objednávám z https://www.luxusni-vibrator.cz/gely-masaz/c7 , ale nevím, jestli patří mezi ty, které podporují otěhotnění, nebo mu brání, tak si neriskneme sex bez ochrany .

Valča1, 9. 2. 2021, 20.26

když už, tak nějaký kvalitní, ale ty lubrikanty jsou fakt pravda, má to nějak podpořit průchod spermií, ale není to nic zaručeného, stejně tak jako že otěhotnění brání...ale když už, tak já jsem pro ty na vodní bázi

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů