Marcipánové sušenky

zobrazeno 537×

Vložil(a): jitkamety, 22. 8. 2016 12.14

Pro vegetariány 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

máslo
150 g
cukr krystal
50 g
Hladká mouka
250 g
žloutek
1 ks
Vanilkový cukr
1 ks
Marcipánová hmota
100 g

Změklé máslo vložíme do mísy a pomocí ručního mixéru utřeme do pěny. Přidáme cukr, vanilkový cukr, žloutek a marcipánovou hmotu a vše vymixujeme na nejvyšší stupeň tak, aby se přísady promísily. Snižíme rychlost mixéru a zapracujte mouku, aby vzniklo hladké těsto, které necháme asi 30 minut odležet v lednici.

Těsto rozválíme válečkem na 3-4 mm (pokud se trhá, stačí pomoučit) a vykrajume libovolné tvary.
Cukroví položíme na plech (ideálně na pečící papír) a pečeme při 175 stupních Celsia (horkovzdušná trouba na 150 stupňů Celsia) asi 10-12 minut, dokud okraje nezískají světle hnědou barvu. Cukroví necháme na plechu vychladnout.

TIP: Sušenky jsou vhodné i jako dárek pro návštěvu či kamarádce k svátku. Je milé, pokud na každou sušenku vytisknete jméno obdarovaného.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (24 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Gustawka, 24. 8. 2021, 19.48

Velmi lákavé

filipin21, 5. 3. 2021, 20.14

Vyzkouším,marcipán milujeme

70dandule70, 3. 3. 2021, 18.22

máme ho rádi na dortu ale takhle snad bude nám chutnat

Bap, 5. 2. 2021, 12.54

Vyzkouším, marcipan máme rádi

babca216, 9. 1. 2021, 9.24

Marcipán miluji , určitě zkusím

Kateřina Fárová, 2. 1. 2021, 17.23

Vypadají výborně.

nancy, 28. 11. 2020, 22.35

Marcipán nepatří mezi moje oblíbence, je moc sladký, takže ho doma nepoužívám.

Trendyterka

Trendyterka, 18. 9. 2019, 11.02

Marcipán je dobrý , moc často jej nepoužívám a když už tak nejraději domácí

Bar.Ca., 25. 8. 2019, 17.04

ten nápad se jménem se mi líbí

Žofinka

Žofinka, 6. 11. 2018, 7.41

jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací