Kváskové loupáky

sledováno 1× zobrazeno 665×

Vložil(a): szendrejka, 9. 6. 2016 21.25

Pro vegetariány více než 2 hod. složitější

Ingredience:

Živý kvásek
1 lžíce
Celozrnná pšeničná mouka
150 g
Vlažná voda
50 ml
Vlažné mléko
150 ml
Rozpuštěné sádlo
80 g
Cukr
80 g
Vajíčko
1 ks
Hladká mouka
200 g
Polohrubá mouka
300 g
Sůl
- špetka
Žloutek na potření a mák nebo jiné na posypání
- množství dle chuti

Večer před spaním si zaděláme kvásek z pšeničné mouky, vody a kvásku. Necháme 10-16 hodin kynout přikrytý.

Druhý den přidáme zbylé ingredience a vytvoříme těsto, které necháme kynout další 2-3 hodiny. 

Poté ho rozválíme (já rozválím kruh a krájím jako pizzu na trojuhelníčky, ze kterých pak tvořím rohlíčky). Potřeme žloutkem, posypeme a necháme ještě tak 10 min kynout na plechu.

Pečeme podle trouby, jako klasické kynuté těsto. 

Další Varianta může být, když je naplníme.... ořechy, mák, povidla....

 

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (20 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Žofinka

Žofinka, 12. 1. 2019, 6.07

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Kaculinka00, 18. 12. 2018, 1.09

Ukládám a vyzkouším😊😉

Kikinka30, 4. 4. 2017, 14.09

Delam k snidani o vikendu,nic se jim nevyrovna😉

iva.t

iva.t, 4. 4. 2017, 10.32

Vypadají moc dobře

Zdeňka S., 29. 3. 2017, 18.56

To je dobrota, kvaskové pečivo mám moc ráda

Mygara

Mygara, 23. 3. 2017, 13.59

plněné bych si dala hned

annahb, 21. 3. 2017, 8.52

vypadají nádherně já bych je tak pěkné neměla

Aliisha

Aliisha, 28. 12. 2016, 17.23

Teda, ty vypadají dokonale. Mňam

Petra Schoberová, 6. 12. 2016, 21.09

super

Fuga

Fuga, 6. 12. 2016, 9.08

to stačí na kvásek tak krátká doba?

© 2013 - 2019 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací