Kváskové loupáky
Večer před spaním si zaděláme kvásek z pšeničné mouky, vody a kvásku. Necháme 10-16 hodin kynout přikrytý.
Druhý den přidáme zbylé ingredience a vytvoříme těsto, které necháme kynout další 2-3 hodiny.
Poté ho rozválíme (já rozválím kruh a krájím jako pizzu na trojuhelníčky, ze kterých pak tvořím rohlíčky). Potřeme žloutkem, posypeme a necháme ještě tak 10 min kynout na plechu.
Pečeme podle trouby, jako klasické kynuté těsto.
Další Varianta může být, když je naplníme.... ořechy, mák, povidla....
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (25 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
70dandule70, 3. 3. 2021, 18.30
zatím jsem nezkoušela,vyzkoušíme to

Trendyterka, 18. 9. 2019, 11.07
Vypadají skvěle. Jako z pekárny

Žofinka, 12. 1. 2019, 6.07
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Kaculinka00, 18. 12. 2018, 1.09
Ukládám a vyzkouším??

iva.t, 4. 4. 2017, 10.32
Vypadají moc dobře