Cuketovy chlebíček

sledováno 1× zobrazeno 926×

Vložil(a): Eliška Kozlova, 26. 9. 2017 13.47

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

Nastrouhana cuketa
3 hrnek
Psenicna celozrna mouka jemná
2-3 hrnek
sušené kvasnice
7 g
čerstvé bylinky (bazalka, petržel ...)
2 lžíce
česnek
2 stroužek
sůl
2 lžička
drceny kmín
1 množství dle chuti
vlazna voda
125 ml
cibule
1 ks
Olej olivovy
2-4 lžíce
cuketu nastrouháme i s kůrou, nesmí to tedy být ta tvrdá, typu „kanon“, lepší jsou menší, kůra je tam kvůli barvě v chlebu, trochu osolit nechat vypotit, po chvíli vymačkáme vodu. cibulku nakrájíme a zpěníme na trošce oleje, chvíli restujeme a přidáme cuketu, restujeme asi 5 minut, přidáme česnek, necháme provonět a vypneme. směs necháme vychladnout. do mísy si dáme sypké suroviny, mouku smícháme spolu s droždím. přidáme sůl a olivový olej, bazalku ( čerstvou posekáme). přidáme cuketovou směs a vytvoříme takové sypké těsto, přilijeme vodu a hněteme, těsto se bude dost lepit, většino padne víc mouky, dokud není těsto ve stavu vytvarování bochníku, tak přidáváme mouku. výsledné těsto musí být vláčné a měkké, přendáme ho na plech, který je trošku pomaštěný olejem, vytvarujeme bochník, trošku vyšší, potřeme ho zlehka olejem a zakryjeme folií, nebo sáčkem. dáme na teplé místo kynout, než zdvojnásobí objem, většinou kolem půl hodiny. troubu předehřejeme na 240 stupňu. bochník se trochu rozjede, můžeme ho dát i do zapékací misky, formy. bochník pokapeme vodou a posypeme hrubou solí, nebo semínky, čímkoliv. dáme do trouby a sledujeme barvu, až ji bude mít sv. hnědou, snížíme teplotu na 190 a dopečeme, cca 30 minut. důležité je, aby ze začátku pečení chytl pěkně chlebovou barvu a pak se jen dopékal. jak zní dutě na poklepání, je hotový. necháme ho vychladnout a baštíme.
Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (22 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

danuse11, 28. 10. 2020, 22.36

cukety mám ráda určitě vyzkouším muže to být moc moc dobrý

vendilka3, 27. 10. 2020, 14.18

super nápad, když je nadbytek cuket

Kateřina Fárová, 30. 8. 2020, 9.37

Zajímavý recept.

mikka27

mikka27, 3. 6. 2020, 19.35

Určitě bude krásně vláčný .

Kateřina Fárová, 28. 4. 2020, 20.56

Tak ten jsem ještě nezkoušela, ale vypadá dobře, s cukety dělávám hlavně cuketovou buchtu.

Trendyterka

Trendyterka, 15. 9. 2019, 12.17

Skvělý recept. Cuketová chleba musím vyzkoušet

Bar.Ca., 25. 8. 2019, 9.06

ten vypadá taky moc dobře, až budu mít zase cuketu, tak ho upeču...

Sarka6, 3. 2. 2019, 20.19

Zkusím

Žofinka

Žofinka, 31. 8. 2018, 19.36

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Fuga

Fuga, 17. 12. 2017, 7.51

to mě vážně zaujalo, až bude zase cuketa

© 2013 - 2020 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací