Domácí kváskový chleba

zobrazeno 377×

Vložil(a): Zdeňka S., 27. 11. 2020 15.14

více než 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Žitná mouka
100 g
Hladká mouka
350 ks
Žitný kvásek
3 lžíce
Voda
270 ml
Sůl, kmín, koriandr
1 množství dle chuti
Chleba je sice trochu delší na přípravu, ale je jednoduchý a výborný :) u nás ho peče pravidelně 8-letá dcera skoro sama. Pomáhám jen s troubou. 1.Den připravíme rozkvas : 2-3 lžíce žitného kvásku , 100g žitné mouky , 100 ml vlažné vody. Smícháme přikryjeme fólií nebo utěrkou a necháme nejlépe přes noc vykvasit. 2.Den : odebereme si zase 2-3 lžíce na příští pečení, přidáme 170 ml vody , 350 g. hladké mouky. ( Můžeme použít pšeničnou, žitnou , špaldovou.... A kombinovat v různých poměrech ) 2 lžičky soli, 1 lzičku kmínu a 1 lzičku ml. Koriandru. Vymícháme, Necháme 2 hodiny kynout , poté předáme do ošatky a znovu necháme pořádně vykynout. Poté rozehřeje mě troubu na 250 . Chleba překlopené na rozpálený plech a pečeme cca 10-15 minut , poté utlumíme teplotu na 180 a dopečeme ještě asi 30 minut.
Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (18 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

70dandule70, 23. 2. 2021, 22.43

zkoušela jsem je to náročnější ale dobrota moc a moc

Bap, 2. 2. 2021, 12.21

Konečně dobrý chléb v troubě

simsim, 7. 1. 2021, 23.36

Musím vyzkoušet, ještě jsem chléb nepekla.

nancy, 6. 1. 2021, 23.09

Z kvásku jsem chléb ještě nedělala, ale z droždí ano a povedl se mi.

Gustawka, 3. 1. 2021, 10.08

Super tip

vendilka3, 27. 12. 2020, 20.51

Také pravidelně peču, je výborný, kam se hrabou kupované.

filipin21, 4. 12. 2020, 23.33

musím vyzkoušet,vypadá krásně

patricia077

patricia077, 1. 12. 2020, 16.02

Povedl se, je suprový

VaJána, 1. 12. 2020, 12.02

Domácí chleba je nejlepší. Chce to sice trochu cviku ale výsledek pak stojí za to.

Zdeňka S., 4. 12. 2020, 23.32

To je pravda

slunicko, 1. 12. 2020, 8.55

Vodu na další plech nedavate? Zpracovavate těsto ručně,nebo robotem?

Zdeňka S., 22. 12. 2020, 17.09

Robot nemám, takže mícháme ručně, a vodu na spodní plech někdy dávám, někdy ne... Ale nějaký rozdíl jsem v tom nepoznala, protože chleba většinou zmizí dřív než vychladne.

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací