Šoulet s uzeným masem

zobrazeno 5100×

Vložil(a): szendrejka, 21. 12. 2016 12.17

Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec více než 2 hod. složitější

Ingredience:

Uzená žebra
1 kg
Zelený hrách
1 hrnek
Kroupy
3/4 hrnek
Anglická slanina
150 g
Velká cibule
1 ks
Olej
2 lžíce
Česnek
8-10 stroužek
Majoránka, sůl, pepř, saturejka
- množství dle chuti

Žebra omyjeme a uvaříme. Po zchladnutí odebereme maso z kostí a pokrájíme na kousky. Hrách opereme, zalijeme vodou a necháme stát - klidně i přes noc. Druhý den ho uvaříme doměkka. Kroupy propláchneme, nasypeme do vařící vody a také uvaříme doměkka. Anglickou slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a společně osmažíme na oleji dozlatova. Odstavíme a vmícháme rozmačkaný česnek a majoránku. Scezené kroupy a hrách smícháme, přidáme slaninu s cibulí, uzené maso, lehce osolíme, opepříme a přidáme lístky saturejky. Vše dobře promícháme. Pekáček vymažeme sádlem a směs do něj urovnáme a vložíme do vyhřáté trouby na cca 20 minut při 200 st. 

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (10 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

danuse11, 27. 10. 2020, 22.46

vypadá zajimavě

mikjana, 12. 9. 2020, 20.59

Slovo šoulet jsem nikdy neslyšela, ale recept vypadá zajímavě.

Mygara

Mygara, 5. 12. 2018, 10.47

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 11. 10. 2018, 8.25

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mildret, 4. 6. 2018, 10.03

Vypadá úžasně

Fuga

Fuga, 19. 1. 2018, 23.47

To je další skvělé jídlo

Kikinka30, 1. 5. 2017, 11.25

Stara dobra klasika....

Aliisha

Aliisha, 23. 1. 2017, 21.03

Mňam. Tohle já můžu

Petra Schoberová, 22. 12. 2016, 4.52

vypadá to moc dobře, asi sem jeste nikdy neměla..

Zdeňka S., 21. 12. 2016, 20.56

Šoulet miluju, tchýně ho dělá ke kačeně a tohle musím uznat že ho umí moc dobře

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů