Pučálka

zobrazeno 417×

Vložil(a): szendrejka, 15. 12. 2015 13.35

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

hrách neloupaný
- množství dle chuti
Voda
- množství dle chuti

Hrách byl a je závaznou částí štědrovečerního jídelníčku. Byl na stole buď ve formě polévky , kaše nebo právě pučálky. 

Přebraný neloupaný hrách namočíme přes noc do vody. Měla by být studená, já mám ale hrách v mrazáku od léta, tak dávám vlažnou :) Nabobtnalý hrách scedíme a rozproztřeme ho na mísu. Přikryjeme a necháme v teple naklíčit. Až budou klíčky cca 5-6 mm dlouhé, opražíme hrách nasucho (to je postní varianta) nebo na sádle s cibulkou, osolíme a opepříme. Nebo pro nás zcela neobvyklá varianta, ale už ve středověku známá a chutná: osladíme pučálku medem a přidáme pepř. 

Nebo je zde i možnost, že pučálku přidáme do nějakého zdravého salátu :)

 

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (11 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Mygara

Mygara, 17. 11. 2018, 15.32

vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

Mildret, 4. 6. 2018, 10.22

Ty jo to vůbec neznám ale stoprocentně vyzkouším

Fuga

Fuga, 23. 4. 2018, 11.24

tak s medem a pepřem jsem ji nejedla

Zdeňka S., 6. 4. 2017, 16.18

Vůbec neznám, to může být do dobré

Aliisha

Aliisha, 19. 1. 2017, 21.29

To neznám

jitkamety

jitkamety, 23. 2. 2016, 7.11

vyzkousim

Sarka6, 17. 2. 2016, 10.20

Zajimave

kajca, 20. 12. 2015, 23.23

Zaujímavé,este som neskúsala dat Nic klícit.

DenisaC, 16. 12. 2015, 23.49

To vypadá moc dobře.

benca, 15. 12. 2015, 19.16

varievame

Naši partneři

© 2013 - 2018 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací