Polentové gnocchi s rajčatovou omáčkou
Vložil(a): andine, 11. 6. 2019 13.17
Postup:
1.Polentu nasypejte do vroucí vody a míchejte tak dlouho, dokud nezačne houstnout.
Jakmile je hotová, dochuťte jí solí a pepřem a rozprostřete pomocí vařečky na talíř. Je
dobré ji nechat trochu vychladnout, jinak byste si při tvarování noků nestíhali foukat prsty.
2.Z vychladlé polenty postupně vytvarujte malé kuličky, které z jedné strany ocejchujte
vidličkou. Chutnají výborně jen tak, anebo lehce opečené na oleji.
3.Rajčata přelijte do rendlíku, smíchejte s utřeným česnekem, bylinkami, balsamicem a
zahřejte na požadovanou teplotu. Směs není nutné vařit, chuti prospěje spíše to, pokud se
nechá omáčka odležet.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (25 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
Kateřina Fárová, 4. 6. 2020, 17.00
Jednoduché a vypadá, že to bude moc dobré.

jitka46, 8. 5. 2020, 23.58
Ty mě lákají, vypadají opravdu dobře, že bych je zkusila.

jitka46, 8. 5. 2020, 23.58
Ty mě lákají, že bych je zkusila, vypadají moc krásně.