Polentové gnocchi s rajčatovou omáčkou

zobrazeno 705×

Vložil(a): andine, 11. 6. 2019 13.17

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec do 30 min. jednoduchý

Ingredience:

instantní polenty
100 g
voda
380 ml
balsamicového octa
1 lžíce
plechovka sekaných rajčat
400 g
sušených bylinek
1 lžíce
sůl, pepř
1 množství dle chuti
česnek
1 stroužek

Postup:

1.Polentu nasypejte do vroucí vody a míchejte tak dlouho, dokud nezačne houstnout.

Jakmile je hotová, dochuťte jí solí a pepřem a rozprostřete pomocí vařečky na talíř. Je

dobré ji nechat trochu vychladnout, jinak byste si při tvarování noků nestíhali foukat prsty.

2.Z vychladlé polenty postupně vytvarujte malé kuličky, které z jedné strany ocejchujte

vidličkou. Chutnají výborně jen tak, anebo lehce opečené na oleji.

3.Rajčata přelijte do rendlíku, smíchejte s utřeným česnekem, bylinkami, balsamicem a

zahřejte na požadovanou teplotu. Směs není nutné vařit, chuti prospěje spíše to, pokud se

nechá omáčka odležet.

 

 

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (25 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

babca216, 29. 12. 2020, 18.34

Gnotchi používám , ale tento recept neznám

Bap, 26. 11. 2020, 12.56

Ještě jsem nedělala, ale vyzkouším

danuse11, 18. 11. 2020, 18.02

Vypadá to moc dobře,musím vyzkoušet ještě jsem to nikdy nedělala

danuse11, 27. 10. 2020, 22.34

mnam

nancy, 28. 9. 2020, 23.29

Gnocchi máme všichni rádi, vyzkouším

mikjana, 12. 9. 2020, 20.45

To bych si hned dala, vypadá to skvěle.

Kateřina Fárová, 4. 6. 2020, 17.00

Jednoduché a vypadá, že to bude moc dobré.

jitka46

jitka46, 8. 5. 2020, 23.58

Ty mě lákají, vypadají opravdu dobře, že bych je zkusila.

jitka46

jitka46, 8. 5. 2020, 23.58

Ty mě lákají, že bych je zkusila, vypadají moc krásně.

Nikoll, 29. 9. 2019, 19.45

Tak to vyzkouším, vypadají skvěle

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací