Čočka na kyselo

zobrazeno 484×

Vložil(a): Lucie2, 26. 10. 2014 9.41

Pro vegetariány více než 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

čočka
500 g
máslo
50 g
cibule
2 ks
hladká mouka
3 lžíce
ocet
podle chuti
pepř a sůl
podle chuti
vejce
4 ks
kyselé okurky
1 balení

1.Čocku přeberu a omyju ve studené vodě. Nechám ji hodinu namočenou a pak ji přibližně stejnou dobu vařím, až je měkká. Zbylou vodu sliju do hrníčku. 
2. Na másle osmahnu nasekanou cibuli, zapráším ji moukou, krátce osmahnu a zaliju ji trochou vody scezené z čočky, promíchám a vmíchám do uvařené čočky. Dochutím octem, solí a pepřem a pár minut povařím. 
3. Hlubokou nerezovou nebo smaltovanou pánev naplním vodou do výšky několika centimetrů a přivedu ji těsně pod bod varu. Poznám to podle toho, že se ode dna ke hladině pouštějí drobné bublinky. Vejce po jednom rozklepnu do misky. Do vody přidám lžičku octa a vařečkou utvořím uprostřed vody vír a jedno vejce do něj vložím. Vařím tři až čtyři minuty. Vejce vyndám děrovanou naběračkou a nechám ho okapat. Čočku podávám s pošírovaným vejcem a kyselou okurkou.

Sdílejte:   | 
4

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (14 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Fuga

Fuga, 25. 8. 2018, 7.32

hned bych si dala, vypadá to moc dobře

Mygara

Mygara, 28. 6. 2018, 19.40

vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

Mildret, 4. 6. 2018, 10.29

Čočka na kyselo je u nás hodně oblíbená

Zdeňka S., 6. 4. 2017, 17.27

Dělávam s volským okem, já to pošírované vejce neumím

Aliisha

Aliisha, 15. 1. 2017, 21.14

Opět jedno z mých nejoblíbenějších jídel.

Petra Schoberová, 2. 12. 2016, 20.55

klasika

jitkamety

jitkamety, 23. 2. 2016, 7.29

miluju

Sarka6, 17. 2. 2016, 10.26

Také dělám

lenkamaresova, 6. 12. 2015, 22.10

Nejlepší klasika!

mckvak, 24. 11. 2015, 14.35

Asi moje nej uprava cocky .)

Naši partneři

© 2013 - 2018 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací