Cizrnové karbanátky

zobrazeno 1829×

Vložil(a): Jana V., 8. 2. 2015 14.08

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec do 30 min. jednoduchý

Ingredience:

Uvařená cizrna
200 g
Citrónová šťáva
0,5 dcl
Cibule
1 ks
Česnek
3 stroužek
Majoránka, libeček, sůl, kmín
1 špetka
Mouka
1 lžíce
Olej
3 lžíce

Cizrnu si namočíme večer předem. Druhý den ji uvaříme doměkka. Poté ji necháme vychladnout a vložíme ji do mixéru spolu se stroužky česneku, pokrájenou cibulí, libečkem, solí a citronovou šťávou a nahrubo nameleme. Do vzniklé směsi přisypeme kmín a majoránku. Zahustíme dle potřeby moukou. Na pánvičce necháme rozpálit olej a ze směsi tvoříme vyšší placky, které necháme dozlatova osmažit. Jako přílohu doporučuji brambory nebo v teplejších dnech jen studený zeleninový salát. K dochucení je možné servírovat i jogurtový dip. 

Sdílejte:   | 
8

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (25 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

nancy, 15. 10. 2020, 16.26

Karbanátky vypadají hezky, česnek a majoránka to určitě dobře ochutí

Žofinka

Žofinka, 27. 1. 2019, 14.25

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 6. 11. 2018, 21.32

vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

Mildret, 4. 6. 2018, 10.27

Vypadají úžasně

Zdeňka S., 6. 4. 2017, 17.25

Ty bych ráda vyzkoušela . Budou určitě​ moc dobré

Jarka mmm

Jarka mmm, 2. 2. 2017, 22.23

To musím někdy udělat!

Aliisha

Aliisha, 19. 1. 2017, 21.03

Z cizrny moc nevařím. Tohle mě však láká.

Petra Schoberová, 5. 12. 2016, 6.30

super

Petra Önder (petrao)

petrao, 27. 5. 2016, 16.44

Takový český falafel

jitkamety

jitkamety, 4. 4. 2016, 19.00

o tech slysim poprve

© 2013 - 2020 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací