Jak vedete vaše děti k pořádku? Uklízejí si své hračky a oblečení?

zobrazeno 1992×

Vložil(a): Alexandra, 18. 7. 2016 11.01

Maminky, jak vedete vaše děti k pořádku? Uklízejí si své hračky a oblečení? Od kdy a jak se vám s dětmi dařilo domluvit? Používáte nějaké pomůcky nebo vychytávky jako třeba označení zásuvek, kam co patří? Má u vás každá hračka své místo? A při hraní děti vytahají spoustu hraček, nebo se snažíte, by si hrály jen s jednou, dvěmi a pak je uklidily? Od kdy si vaše děti zvládaly uklízet oblečení? Inspirujte nás i sebe navzájem, jak to máte vy doma :)

Sdílejte:   | 
4

Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Mygara

Mygara, 4. 12. 2017, 5.27

samolepky nemáme, vždy jsme byli rádi, když se hračky uklidily do kříně .-), ale vyžadovali jsme to. Teď to vyžadujeme i u vnoučků .-))

Kikinka30, 22. 3. 2017, 6.53

Zatim to ja uklizim a mala kramuje,ale ukazuji ji,jak je to hezke v policce a v regalku,kdyz je plny hracek...😁

Fuga

Fuga, 12. 12. 2016, 14.19

se starším ( skoro 5 let ) už máme dohodu, že si vždy uklízí hračku, se kterou si nehraje. Ale žádné štítky nepoužíváme, uklízí je do skříňky apod. odkud si je vzal-Ale oblečení je trochu boj, je naučený vyhodit trenky a ponožky do špíny, ale skládání bojkotuje, pokud nad ním nestojím. A i ve školce udělá jen hromadu. U toho ročního uklízíme jen nakonci dne společně a přes den já saMA.

AllaŠvecová, 29. 9. 2016, 8.55

Snazim se malou 14m ucit formou her,ale co uklidi vzápětí vytaha

Topik2, 15. 8. 2016, 18.18

Uklízení od mala děláme formou her....nyní už je to tretak tak už ví co si má uklidit a i sám chodí a ptá se jestli chci pomoc...sám od sebe vynáší koš a vyklízí myčku...každý pátek je velký uklid

Zuzana Brňová, 1. 8. 2016, 7.24

Snažím se, aby mé děti získaly návyky, jak si kolem sebe uklidit. Většinou úklid pokojíku u nás nastává, když má dojít nějaký kamarád. To jsou pak fofry a nikde není ani smítko. Dokonce se poslední dobou u nás bijí kdo bude vysávat. Vysavač je podle mě úžasný nástroj.

Sandra, 30. 7. 2016, 22.51

Jelikož máme syna malého,tak zatím dělá jen bordel Snaží se ,aby si uklízel hračky...Je to naše šikulkaa velmi se snaží

Trixie

Trixie, 30. 7. 2016, 10.18

Snažím se od malička vést dceru k tomu, aby si hrála pouze s jednou hračkou a než si vezme další, uklidila tu předchozí. Daří se to se střídavým úspěchem, většinou podle nálady a momentálního zaujetí Uklízeli jsme taky od malička spolu, dcera se ráda zapojovala a opakovala po mně, co jsem právě dělala. Nevydrželo jí to nikdy moc dlouho, ale naučila se spoustu věcí. Nejlepší je, pokud se pro pomoc rozhodne sama. Pokud se od ní něco vyžaduje, je to s úklidem už horší... Motivuji ji hlavně tím, že když rychle uklidíme, můžeme si víc spolu hrát, to obvykle zabírá.

louskacek2, 28. 7. 2016, 22.06

Dceru vedu důrazne k uklízení cca od tři let. Nenechám si přerůst přes hlavu sve ditě nehodlám dělat služku az do dospelosti . Ovšem zohledňují její věk. TJ. Například prach uklízíme spolu. Větší úklid též ale bezne denní hrani už musí v 5 letech dat sama. I když brbla a neustále zkouší jak si usnadnit. Oblečení pilujeme ted k dokonalosti obzvláště skládání co ji ještě nejde vesime na ramínka.

Peta Johansson, 28. 7. 2016, 18.47

Plánuju s děťátkem zavést režim, zatím ještě moc nezvládá, ale už si umí zvednout nožičky při přebalení a utřít pusinku brindákem po (ale i při) jídle

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů