Naši malí pomocníci - pomáhání při vaření a úklidu

zobrazeno 1857×

Vložil(a): Alexandra, 1. 8. 2016 22.48

Asi to také dobře znáte.. že děti chtějí často dělat přesně to, co maminka. :) Když připravujem něco v kuchyni, po nohou nám šplhají malí pomocníci a dožadují se svého nářadí, nebo chtějí alespoň vidět. Když vysáváme, nutně zrovna musí také držet vysavač. A podobně. Někdy je to fajn a svěříme jim nějakou jejich práci, jindy není třeba tolik času.. Jak tyto situace řešíte? Když třeba pospícháte a děti se trochu "motají pod nohy"? A jakou důležitou činnost už jste jim svěřily? Jdete do toho i s vědomím, že to doma bude jako po výbuchu, nebo patříte mezi maminky, které se snaží nepřidělávat další a další práci a pro děti raději vymyslí jinou (jejich) zábavu, než patlání se v mouce, rozsypávání a rozšlapávání těstovin po podlaze, nebo třeba vytírání podlahy právě vypraným prádlem? ;) Podělte se s námi i ostatními maminkami o své zkušenosti a pokud máte, přidejte třeba i nějakou fotku vašich malých pomocníků. :)

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

lucie25987, 29. 4. 2021, 19.23

Mně dcera při vaření také pomáhá . Naposledy mi pomáhala dělat čevabčiči . Zkusila jsem ho udělat v troubě, podle tohoto receptu https://mlsnavarecka.cz/cevabcici-na-plechu-v-troube/ a překvapilo mě, že bylo mnohem lepší, než když jsem ho před tím smažila klasicky na pánvi, takže ho už jinak dělat nebudeme .

Makovicka8, 25. 9. 2018, 19.38

Zatial sa tesim ze ju to bavi

Mygara

Mygara, 20. 11. 2017, 14.13

jo, pomocníci když byly děti malé, tak se do toho hrnuly , teď už jen užírají .-)

Fuga

Fuga, 17. 12. 2016, 18.40

u nás je to přesně podle toho, kolik mám času. Když je ho moře, tak mi nevadí mouka až na záchodě. ale v časovém presu musí zkrátka pochopit, že teď ne, aby se naučilo rozlišovat, i co je a není důležité, že své děti mám opravdu ráda, ale nejsem jejich otrok. Malému teď momentálně říkám dělová koule u nohy

Jamu, 25. 10. 2016, 23.30

Kdyz jsem si delala svatebni dort,neterinka mi musela pomahat.Bylo to sice trosku o nervy,ale to hlavne kvuli casovemu presu.Jinak jsem rada,kdyz mi pomahat chce a vidim jak si pripada dulezita;)

wěrgl, 12. 8. 2016, 22.52

u nás je to tak. Synek mi stojí pod nohami a asi by chtěl aspoň koukat co dělám. Dnes jsem chystala na dort když si mě zavolal a ukazoval na tašku na kočárek a chtěl jít ven. Všeho jsem nechala a šla. A bylo to moc fajn. Pokud si chce hrát hrajeme si a když chce pomáhat tak pomáhá. A ano doma je to jak po výbuchu.

Misska20, 12. 8. 2016, 8.21

Syn je moc malý aby nám pomáhal,ale nedávno když mu tatínek šrouboval postylku,tak se priplazil a hned začal brát do ruky šroubovák takže určitě jak trochu povyroste nám bude pomáhat

jaaniickaa

jaaniickaa, 11. 8. 2016, 20.05

Synovci musí samozřejmě pomáhat úplně u všeho co se týče auta, vrtání, řezání atp., takže je musíme často odhánět v případě, že je úkon nebezpečný, ale jsou to zlatíčka a určitě z nich vyrostou kutilové

Jana Ševčíková, 11. 8. 2016, 19.57

Natálka strašně ráda pomáhá tatínkovi při všem co dělá pumpovani koleček, staveni skříně, malování,....

Kristy Sim

Kristy Sim, 11. 8. 2016, 0.43

Dcerka ještě ani nestála a už mi pomáhala vařit. Přizpůsobila jsem podmínky =) Samozřejmě, že mě přibylo spíše práce, ale nikdy jsem nechtěla její iniciativu uzemnit. Staly se situace, kdy jsem spěchala, vysvětlila tedy nebo udělala tak, aby jsme byly obě spokojené. Dcerka si např. vyválela, vykrájela chvilku a pak jsem dodělala já. Jinak ale dcerku moc pomáhat nebaví.. dcerka se sólista, takže spíše dělá to, co nedělají ostatní =)

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů