Jak se vám daří dodržovat pitný režim vašich dětí?

zobrazeno 1872×

Vložil(a): Alexandra, 3. 12. 2016 8.59

Mám sama trochu problém (celoživotně) s tím, že nemám potřebu moc pít. I když mi stojí na stole lahev s vodou, i když si vodu nalévám do skleničky, i když zkouším čaje, ovocné šťávy.. cokoliv, napiju se trochu a víc mi to nejde. Za den stěží vypiju litr a to ještě mám co dělat. Alespoň vařím hodně polévky.. Ráda bych u svých dvou holčiček podpořila správný pitný režim, protože vidím, že si samy také o pití neřeknou a musím je spíš nutit. Máte nějaký fígl, tip, jak dodržet pitný režim dětí? A kolik jste vy a vaše děti schopni vypít tekutin denně?

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Kikinka30, 2. 4. 2017, 15.54

Pijeme pravidelne,ja jsem se to naucila u sebe az v dospelosti a u male,to hlidam...

Dida, 10. 12. 2016, 10.14

V tomto máme dost problém neb já sama vůbec nepiji. Samozřejmě vím, že je to špatně, ale mé tělo nemá tu potřebu. Malou se snažím pobízet, ale pije málo. Zkoušela jsem nakoupit různé lákavé lahvičky, ale ani to nepomahá. Od vody jsem ustoupila ke šťávám, aby pila alespoň něco. Dělám si svoji bezovou....tak alespoň tak.

Věra Vondrejsová, 10. 12. 2016, 10.09

Dcerka (4 roky) dodržuje pitný režim od malička a vypije toho opravdu hodně. Syn (1,5 roku) dodržuje pitný režim s pomocí maminky.

radka zdeňková, 10. 12. 2016, 9.08

snažíme se dodržovat pitný režim, v létě je žízeň pořád, v zimě je to horší

Zdenicka7, 10. 12. 2016, 6.30

Piti je dulezite,porad syna k piti vybizim.Ale i na sebe v tomto smeru nezapominam.

Pearka

Pearka, 9. 12. 2016, 22.42

Pitný režim se u dvouleté dcerky snažíme dodržovat, ale někdy je to boj. Jsou dny, kdy snad vůbec nepotřebuje pít. Hodně ale pomáhá mít více lahviček a měnit je. Dcerka má vždy z "nové" lahvičky nebo hrnečku velkou radost a díky tomu vypije hodně vody. Nebo nechat vodu na stole v mém hrnečku, tu dcerka zaručeně taky vypije

Natalie, 9. 12. 2016, 10.41

S pitným režimem trošku doma bojujeme všichni.Jsou sice dny jako parné léto, horečky apod., kdy vypijeme opravdu hodně, ale v běžných dnech je to horší. Když jsem výhradně kojila, využívala jsem toho, že jsem si do konvice několikrát denně uvařila čaj. Nyní už skoro nekojím, sice stále vařím čaj do konvice, ale max.1 denně, a doplňuji pitný režim domácími sirupy (meduňkový, mátový aj.) a ovocnými šťávami (z ovoce a zeleniny ze zahrady), polévkami.Náš skoro 2letý syn pije mateřské mléko (nyní již jen 2x denně), ale má moc rád domácí sirupy a čerstvé ovocné šťávy. Pití má syn vždy k dispozici na stole (v hrnečku po mně,příp.skleničce se slámkou), sám si ho bere, ale hodně pomáhá, když vidí, že někdo z nás dospělých pije, pak se snaží napodobovat.Navíc mu kupuji Kubík water a Jupík, které s sebou bereme i na procházky, cesty a na noc má láhev u sebe (hlídá jí krtek v postýlce), a pokud se v noci probudí a má žížeň, nemusí nikam chodit, napije se, lehne si a znovu hezky usne.

Aliisha

Aliisha, 8. 12. 2016, 21.00

Neustále nabízím lahev s vodou. Cca každou půl hodinku. On si už někdy ukáže na lahvičku a já mu ji jen podám a on se napije. Je mu 10. měsíců.

jitkamety

jitkamety, 8. 12. 2016, 13.38

já obvykle vypiju cca 2l a u dcerky mám štěstí že když ji naliju do lahve pití a dám ji ho na stůl v obyvaku tak ona automaticky chodí a poctivě pije...já jen doplnuju

anna.kantor@seznam.cz, 8. 12. 2016, 9.10

Mám aplikaci na telefonu, děti se už tak naučily, že to zabzučí jako včelička a ony už samy se jdou napít. Mám vyzkoušeno, že se nejlépe napijí čisté vody nebo lehce sycené vody.

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů