Burkiny

zobrazeno 3249×

Vložil(a): Katka, 26. 8. 2016 12.36

Jak vnímáte, co se děje ve Francii ohledně plavek pro muslimky? Jste pro jejich zákaz nebo nikoliv? Když se ve školách zakazovaly šátky, brala jsem to jako snesitelnou věc pro přizpůsobení. Případ s policií, která nutila ženu vysléct na pláži svoje plavky (burkiny) už mě přijde trochu přes čáru. Když si představím, jak se ta žena asi musela cítit ponížená. Navíc ty plavky vypadají podobně jako neopren, jen mají ten "šátek/čepici" na hlavě. Nestačilo by teda jako kompromis zrušit pokrývku hlavy? Proč nutit muslimky koupat se v miniaturních bikinách, když jsou od dětství zvyklé se halit? My Evropanky si přece taky můžeme vybrat jestli chceme plavky vcelku, tankiny, bikiny, existují i nuda pláže...

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste diskuzi, kterou jste hledali? Přidejte ji

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Mygara

Mygara, 12. 11. 2017, 5.48

nejsem proti tomu, je to každého věc vyznání, ale ne aby ve jménu Aláha páchali zlo

Fuga

Fuga, 23. 12. 2016, 5.33

proč jim to brát, když tím nikomu neubližují. Ale nemám ráda, když někdo používá svou víru k vydírání, či že je u nás diskriminován apod. Jsou ve Francii dobrovolně, pokud se jim to nelíbí, ať se vrátí. My u nich také musíme dodržovat určité zvyky a je to v pořádku

Minnie, 30. 11. 2016, 12.42

Já jsem pro. Když pojedu já do jejich země, taky se budu muset přizpůsobit. Tak proč jim by se mělo ustupovat. Vždy když někam jedu, musím si zjistit zákony a zvyklosti té dané země a pak se mohu rozmyslet, zda tam pojedu, či nikoliv.

Zuzka Čtvrtečková, 31. 8. 2016, 15.08

Mně je to vlastně jedno v čem se kdo koupe. Jako těhotná jsem se taky nechtěla nikde vystavovat v plavkách.

veru.veru, 28. 8. 2016, 21.34

To je kvůli tomu,co se děje,ale tohle už je moc,jestli se někdo cítí při koupání komfortněji třeba v oteplovačkách,ať se v nich klidně koupe.

dáša, 28. 8. 2016, 9.09

V jejich zemi také platí určité zákazy. I za líbání na ulici je vězení. V krátkém oblečení byste tam také měla problémy..ale v našich volnějších zemích je to honem na čarodějnice. Snad by opravdu stačilo sundat pokrývku hlavy. No jsem celá, z této události co se děje, rozpačitá.

darzanka, 27. 8. 2016, 8.46

Přesně jak píší ostatní maminky, to aby někoho nutili chodit na pláž polonahého mi přijde nenormální. Už to, že se muslimské ženy dokázaly přizpůsobit alespoň tak, že na sobě ve vodě nemají ty rozevláté hábity, beru jako pokrok a snahu se integrovat. Třeba se k nějakému odvážnějšímu modelu dostanou sami za pár let, chce to čas. A ne je nutit se svlékat. Přijde mi to, jako krok zpět. Já burkiny beru jako pozitivum..

vivianr, 27. 8. 2016, 7.15

Myslím, že je to stejné, jako kdyby někdo židům zakazoval jarmulky a křesťanům křížek na krku.

klarike1

klarike1, 26. 8. 2016, 23.14

Ať si plavou v čem chtějí, mi to nevadí. Mám z nich jako většina divný pocit, ale kdo je nezná blíž, asi se tomu neubrání. Jen si říkám, jestli bych se stěhovala já do "muslimské" země, kdybych tedy musela z té naší "křesťanské" prchnout. A kdybych neměla volbu a musela jsem, nevím, zda by mi tam někdo moje návyky, třeba jako minisukně, tílka apod. toleroval...Evropa je strašně tolerantní a ač muslimské ženy na tom mají asi nejmenší podíl, strach z Islámu a obrana naší kultury má asi někde důvod.

Kamila Pecharová, 26. 8. 2016, 23.12

Jsem pro to, aby si každý nosil co chce a co je mu příjemné!

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů