renata Singh (benca)

benca, 26. 8. 2016, 20.05

oni su tak zvyknute zit, je to ich zivot, ich volba

Jaroslava Šťastná (Jarka mmm)

Jarka mmm, 26. 8. 2016, 19.42

Mě nevadí. Přeci nemůžou někoho na veřejném prostranství nutit se svlékat? Kdyby se tam koupali nahaty,tak je zase budou nutit oblékat. Osobně by se mi daleko víc libily i ve městě než klasické černé burky,z těch jde na mě strach. Naštěstí jich moc nevidam. Jinak kamarádka je muslimka,chodí zahalena a v satku a pry to dělá dobrovolně. Otázka je,jestli je pořád tak zamilovaná a jednou si to nerozmysli a co pak na to její manžel. Vždyť ženy jsou skoro všechny aspoň trochu marnive a jsou rády,když se za nimi někdo pohledné? Jinak s těmi burkinami si dovedu představit,že by se udělal kompromis jako jsou nudaplaze. Ale nejraději bych od těchto lidí byla co nejdál. Dělají na mě dojem,že se nikdy nepřizpůsobí a naopak to budou vyžadovat od nás. Sem zvědavá,do jaké míry budou evropští politici ochotni ustupovat. Např.jim dovolují mešity,ikdyz všichni vědí,co se tam káže...nechápu.

Blanka Široká (Blankasiro)

Blankasiro, 26. 8. 2016, 16.23

no...a tenkrát to nikomu nevadilo Když jsem poprvé viděla holčinu v burkinách naopak mě příjemně překvapilo jak se dokáže přizpůsobit

Petra Önder (petrao)

petrao, 26. 8. 2016, 16.17

Ať si každý nosí co chce, dříve se ženy normálně koupaly oblečené

Adriana Hyklová (Adrianita)

Adrianita, 26. 8. 2016, 16.17

Já bych jim to nezakazovala. Sama mám kamarádku muslimku a vidím to i z té druhé strany.

Lucie Chmielová (snany)

snany, 26. 8. 2016, 15.26

Příjde mi to jako hon na "čarodějnice". Skafandr má taky pokrývku hlavy, tak ho také zruší, asi ne, že. Nechci citlivou záležitost zlehčovat, ale řešit koupací úbor u žen mi příjde trochu nevhodné. Sice může někdo namítnout, že se mají řídit pravidly dané země, to je sice pravda, ale nebudeme přeci zacházet až do takových extrému, co bude následovat pak- zakážeme jim slavit jejich svátky, zaměříme se na jejich jídelníček, bydlení?

Katka

Katka, 26. 8. 2016, 18.44

Přesně. Není to tak dlouho co byly dlouhé vlasy přestupek a homosexualita trestný čin.

Katka

Katka, 26. 8. 2016, 15.10

Problém není v Burkinách, ale ve fanatismu. Kdo nutí ty ženy se zahalovat na veřejnosti - jejich muži, kdo válčí muži, kdo překrucuje Korán muslimští muži. Ženy jsou často jen obětí celoživotního vymývání mozků. Já jsem proti většině uprchlíků a daným kvotám, ale přijde mě dost neetické jakoukoliv ženu vysvlíkat na veřejnosti proti její vůli.

Lucie Chmielová (snany)

snany, 26. 8. 2016, 19.09

Lépe bych to nenapsala naprosto s Vámi souhlasím

Václava Kounová (vendy.z)

vendy.z, 26. 8. 2016, 13.35

Ono to všechno má svoji historii....my v ČR to vidíme zkratkovitě, ale tam - jak ve Francicii, tak v Anglii, už si něčím prošli a proto se nedivím těmto zákazům. Když jsem byla v Anglii, prosazovali muslimové zákaz nosit na pracoviště křížky na krku a další křesťanské symboly, protože je to prý utiskuje. A to je jen zlomek všeho, co muslimská menšina chtěla po vládách..... Na jednu stranu jejich ženy chodí zahalené, na druhou jejich muži chodí do bordelů (pardon za ten výraz), chlastat, znásilňovat (protože znásilnit nevěřící se smí podle Koránu) a to se nikde nepíše. Jsou nepřizpůsobiví, to je ten problém. Pokud někdo chce žít v našich poměrech, je třeba aby respektovali naše zákony, naše zvyky a tradice. Ale oni nechtějí a nikdy nebudou, vývojem a myšlením jsou někde ve středověku a dnešní svět a civilizaci berou jako něco velmi špatného a oni jsou povolaní to změnit k obrazu svému....Chtěli byste, aby tady byl Islámský stát? Ne? Pak zkuste věci vnímat šířeji.... Burkiny? To je jen zlomek toho velkého problému. Já sama jsem věřící, ale tohle vnímám jako veliký problém a pokud se k tomu evropané nepostaví správně, bude to tu horší a horší...

Blanka Široká (Blankasiro)

Blankasiro, 26. 8. 2016, 16.28

Když se muž rozhodne ženám ubližovat je to dané mnoha vlivy a ne pouze větou v knize....Češi taky znásilňují a týrají své ženy a nejsou muslimové.....

Václava Kounová (vendy.z)

vendy.z, 26. 8. 2016, 22.17

Určitě, ale oni jsou v Evropě často jak utržení ze řetězu. Pak přijedou domů a tam se radikalizují, aby to odčinili....žel.

k.o.r.i.n.e.k

k.o.r.i.n.e.k, 26. 8. 2016, 13.09

Ať se každý koupe v čem chce, pokud je to určené k plavání a nejde o oblečení

jitkamety

jitkamety, 26. 8. 2016, 15.27

Můj názor

Petra Önder (petrao)

petrao, 26. 8. 2016, 16.21

přesně tak

dáša Petrášová (dasza)

dasza, 26. 8. 2016, 12.46

U nas jsem pri.proste vypafaji divne ze dou plavat ovleceni...ale stejne jak nektery holky nosi bikiny ikdyz by nemeli.taky jim nezakazou vstup na koupak;)takze at si nosi kazdej co chce.

Katka

Katka, 26. 8. 2016, 12.58

No holky, některé báby nosí bikiny a do toho 80 kg nadváha, to si vždycky připadám jako modelka. Takže já bych jim to taky nezakazovala, když to vlastně člověku zvedne sebevědomí. Já si donedávna myslela, že oni se koupají v normálním oblečení, ale pokud jsou to vyloženě plavky, tak nevidím problém a ve mě to teda žádné asociace s terorismem nevyvolává. Natož abych v tom viděla nějakou provokaci...

dáša Petrášová (dasza)

dasza, 26. 8. 2016, 14.12

Me trebs na lympiade vadily zahalene sprtovkyne. Tan bych jim To nepovolila..nicmene pokazdy kdyz toto potkam na koupaku u more atd..si budu tukat na hlavu a budu na ne koukat divnr..

Blanka Široká (Blankasiro)

Blankasiro, 26. 8. 2016, 16.29

Já po těhotenství bych taky šla takhle zahalená na koupák aby nikdo neviděl v jakym jsem stavu :-D