Halloweenské dobroty a tvoření

zobrazeno 165×

Vložil(a): Adrianita, 26. 10. 2019 22.47  (aktualizováno 30. 10. 2019 7.29)

Přestože žijeme v České republice, kde se Halloween nikdy neslavil a dle amerického vzoru ani neslaví, stává se stále populárnějším. Samotný podzim vybízí ke strašidelné výzdobě, dýňovým dobrotám a dalším aktivitám.

Poslední říjnový den, kdy se Halloween slaví, už bývá docela chladno. Po procházce v přírodě se s dětmi zahřejte třeba šálkem teplého čaje a vařením či pečením dobrot. Máme pro vás pár tipů!

Halloweenské recepty

Dýňová polévka

V chladném období vás i děti zahřeje výživná polévka, třeba z dýní. Na halloweenskou dýňovou polévku potřebujeme: dýni, smetanu, sůl, pepř, muškátový oříšek, brambory a krutony.

Dýni oloupeme, očistíme od semínek a nakrájíme na menší kostičky. Dáme do hrnce a zalijeme troškou vody. Přidáme jednu nebo dvě očištěné brambory a vaříme cca 20 min. Dochutíme solí, pepřem, špetkou muškátového ořísku a zjemníme  smetanou. Vše ještě chvilku povaříme. Poté rozmixujeme nebo propasirujeme a můžeme podávat s krutony, které si připravíme vedle na pánvičce tak, že nadrobno nakrájíme housku a osmahneme na másle. Místo krutonů můžete přidat slunečnicová nebo dýňová semínka.

Sušenky s pavoučkem

Na sušenky s pavoučkem budete potřebovat tyto ingredience: mouka, prášek do pečiva, vejce, máslo, cukr moučka, skořice, mandle, rozpuštěná čokoláda.

Všechny suroviny smícháme tak, aby vzniklo hladké těsto. Těsto rozválíme na vále a pomocí formiček vykrajujeme kolečka, která pečeme na plechu s pečícím papírem v troubě vyhřáté na 160 °C zhruba 8 minut. Mandle spaříme, oloupeme a přepůlíme.  Po vychladnutí sušenek rozpustíme čokoládovou polevu dle návodu, odstřihneme růžek a půlky mandlí lepíme doprostřed každé sušenky. Po ztuhnutí mandlí vytvoříme nožičky a párátkem očička. Necháme ztuhnout.

Domácí gumové bonbony

Domácí gumové bonbony jsou zdravější a vyrobit si je můžete celkem jednoduše. Potřebujete: propasírovaná ovocná šťáva, citronová šťáva, třtinový cukr, agar.

Vše smícháme v hrnci a necháme deset minut odpočinout. Přivedeme k varu a odstavíme. Nalijeme do silikonových formiček a dáme vychladit přes noc v lednici. Poté vyklopíme. Barvu budou mít bonbony dle zvoleného ovoce.

Teplý oříškový nápoj se skořicí a vanilkou

Tenhle teplý nápoj se skvělou variantou k čaji nebo kakau. Se skořicí bude navíc opravdu prohřívací a to se na podzim hodí. Ingredience: oříškové mléko, vypeckované datle, skořice, vanilka.

Rozmixujeme všechny ingredience (postačí i tyčový mixér), ohřejeme a podáváme.

Strašidelné tvoření

Netopýří lampičky

V říjnu bývá brzy tma. Ozdobte si parapet nebo vchodové dvěře nápaditými halloweenskými lucernami. Potřebujete: sklenice, oranžový krepový papír, černý papír, lepidlo, nůžky, čajová svíčka.

Na sklenice nalepíme Herkulesem krepový papír, na něj netopýra z černého papíru. Dovnitř dáme čajovou svíčku.

Pavouci Kelímkáři

Potřebujeme: kelímek, nůžky, lepidlo, chlupaté drátky, oči, fixa.

Barevné kelímky proděravíme osmi dírkama. Kelímky můžeme pomalovat nesmývatelnými fixkami. Do otvorů strčíme 8 chlupatých drátků. Nalepíme oči.

Pomerančo - dýnička

Potřebujeme: pomeranč, nůž, lžíce, bonbony.

Pomeranč nahoře seřízneme a vydlabeme. Necháme chvilku uschnout. Vyřízneme oči, nos, ústa. Naplníme bonbony.


 

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
0

Diskuze k této stránce (6 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

ROMA-Z, 11. 11. 2019, 13.24

dýňová polévka stačí, pavouky nemám ráda, takže tímto směrem určitě ne

Zdeňka S., 4. 11. 2019, 15.11

určitě zkusíme ty pomeranče, letos se u nás dýním moc nedařilo

Lenička, 2. 11. 2019, 7.32

Bezva nápady. Děti budou nadšeny. 😉

Teryk92, 31. 10. 2019, 21.45

Díky za tipy

patricia077, 30. 10. 2019, 19.03

bezva inspirace

Mygara

Mygara, 30. 10. 2019, 16.28

Já bych se chytla u tvoření asi nejvíce u toho jídla

© 2013 - 2019 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací