Děti mají svůj den, připravte jim překvapení!

zobrazeno 2066×

Vložil(a): Adrianita, 30. 5. 2020 22.40

1.6. tradičně připadá na Mezinárodní den dětí. Máte už pro děti dáreček nebo stále tápete? Máme pro vás několik tipů nejen na drobnosti, ale i na další “překvápka”.

Skákání, houpání, hry a další aktivity

Pro děti je pohyb přirozený, můžeme je v něm však podpořit vhodnými pomůckami. Máte zahradu? Pořiďte dětem trampolínu, houpačky, pískoviště nebo nějakou jinou sestavu, jako prolézačky doplněné skluzavkou, lezeckou stěnou, žebříkem apod. Pokud už zahradu vybavenou máte, vsaďte na doplňky - nové bábovky, kuchyňku, výbavu do bazénu, posezení pro děti apod.

Jestliže máte místa málo nebo vám chybí zahrada, perfektně poslouží i malá trampolína, hopsadlo, skákací míč, Piklerův trojůhelník s doplňky, houpací prkno, duhová houpačka. Radost udělají i další sportovní prvky - míč, basketbalový set, fotbalová branka, kolo, koloběžka či kolečkové brusle.

Pro holky a kluky

Pokud má vaše dítě nějaký koníček nebo miluje třeba dinosaury nebo koně, máte to s vymýšlením jednodušší. Pokud ne, každého kluka zaujmou pistole, trefování se na terč, luk a šíp či meč. Můžete z něj udělat třeba policajta, vojáka nebo rytíře. Holčičky naopak ocení panenky a doplňky pro malé maminky, kosmetický salón, rády se stanou princeznami nebo třeba kadeřnicemi. Holčičky i chlapečci budou rádi prodavači, kuchaři, zmrzlináři či farmáři.

Další dárečky

Radost dětem udělají i knížky, figurky zvířat, Lego či jiné stavebnice, loutkové či maňáskové divadlo nebo vlastnoručně vyrobený dárek. Vyrobit můžete loutky, domeček pro panenky, farmu, mapu světa či jiné výtvory i s aktivitami nebo samostatné aktivity - pozorování brouků, poznávání ptáků, táboření, pokusy, kreativní tvorba apod.

Maminky i děti si také oblíbili zábavu v kufříku (lze koupit i vyrobit) - v kufříku tak může vaše dítě mít nejen divadlo, domeček, dinosaurium, ale i zábavné centrum, kavárnu nebo dílnu.

Využijte i naši Kreativní dílnu a vyrobte si něco pro radost nebo si vyzdobte byt.

Vyrazte na výlet

Některé podniky a centra sice mají nějaká omezení, bezpečnostní pravidla nebo limitovaný počet lidí, ale konečně můžeme vyrazit i na nějakou akci či navštívit nějaké zařízení. Vezměte děti na nové hřiště, do zoo, na farmu nebo připravte zajímavý výlet. Fajn je nejen les, hory, ale i zábavná a naučná stezka.

V případě nepříznivého počasí vaše děti zaujme aquapark, herna, výstava, muzeum apod. Pokud máte fantazii, připravte dětem bojovku, šipkovanou nebo nějaký tématický den, radost udělá i opičí dráha.

Zdravé mlsání

Děti také rády mlsají, ne všechny dobroty musí být ale nezdravé. Připravte jim překvapení nebo dobrotu vytvořte společně, můžou to být domácí bonbony, sladké pusinky, nepečený dezert, sušenky nebo domácí zmrzlina, nebo tropický nanuk. Pokud jsou vaše děti raději na slané, připravte domácí brambůrky nejen z brambor, slaný koláč nebo nějaký nový recept na oběd. Inspirujte se v našich Receptech

 

Jak trávíte Den dětí s dětmi vy? Dejte nám tipy na dárky, aktivity, recepty i výrobky. :)

 

Máte nápad na téma, o kterém bychom měli napsat? Pošlete nám ho.

Sdílejte:   | 
0

Diskuze k této stránce (18 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

VaJána, 1. 6. 2023, 7.15

My máme den dětí skoro každý den Ale určitě vyrážíme někam na zmrzku, malý výlet.. a nějaký ten dáreček také bude .

milujici.teticka36, 22. 8. 2022, 9.53

U nás to bylo docela jednoduché, protože děti dostaly k Vánocům od https://www.naturehikecz.cz/ vybavení do přírody – vlastní stan, spacáky a tak dále. No a tak už od dubna škemraly, abychom jeli někam do přírody. U táty vidí, že on občas jde na čundr a nějak je to láká. Tak snad nebudou mít kluci toulavou po něm. Někdy se totiž v pátek po práci sbalí a přijde až v neděli večer.

patricia077

patricia077, 26. 5. 2022, 18.09

Letos opět pořádá akci místní DDM pro všechny zdejší školy a školky na koupališti, takže se tam sejde dcera se školou i syn se školkou .-)..a spolu slavíme den dětí skoro každý den

novaklen, 26. 2. 2022, 18.17

Třeba ta návštěva aquaparku určitě není špatný nápad. Já teď s dětmi na koupališti nebyla už skoro dva roky. Ono to pořádně ani nešlo kvůli těm restrikcím. Naštěstí máme na zahradě přelivový bazén od https://www.albixon.cz/bazeny/prelivove/ takže jsme o koupání nepřišli. Tobogán by se nám ale na zahradu bohužel nevešel.

magdah, 21. 9. 2021, 18.00

Moje děti milují nejrůznější hry. Na den dětí jsme si s manželem koupili zábavné prostěradla z https://www.vyhledejsito.cz, udělali si z nich kostýmy a překvapili naše děti když přišli s babičkou z procházky. Rozzářili se, hupsli hned do svých kostýmků a pobíhali jsme po celém bytě jako splašení. Vidět tu jejich radost je k nezaplacení

Petruskarasovska, 9. 8. 2021, 9.20

Zdravím, pěkné tipy a přidávám sem některé další. Nedávno jsem koukala na krásné dřevěné designové a především multifunkční hračky na této stránce: https://www.antonieemma.cz/ myslím, že je to i velmi ekologické, jelikož je to z přírodních materiálů a od lokálních výrobců.

Aneta Jiřičná Bendiková, 21. 12. 2020, 18.49

vyrážíme každý rok na den dětí do ranče

Jiřina Horáková, 8. 9. 2020, 9.31

Byli jsme v ZOO

mikjana, 7. 9. 2020, 16.20

U nás se 1.6. slaví narozeniny, takže vždy se to spojí i s MDD.

Lenička, 7. 6. 2020, 8.54

Tak u nás vede na den dětí výlet a k tomu piknik v přírodě kdy si dítě vybere co si sebou na piknik vezme a pak je nadšené že si to může vychutnat třeba u pozorování zvířátek

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů