Zvěřinová sekaná

zobrazeno 3354×

Vložil(a): Lucie2, 1. 11. 2014 19.46

30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

hořčice
1 lžíce
houska
1 ks
koření divočina
1 lžička
hladká mouka
1 lžička
slanina
80 g
smetana
na namočení housky
vejce
2 ks
sůl
podle potřeby
mleté vepřové
200 g
mleté ze zvěřiny
200 g
zakysaná smetana
250 ml

Ze všeho nejdříve si semeleme srnčí, jelení, dančí a vepřové maso. Dobře jej promícháme a začneme přidávat ingredience - vejce, žemli pokapanou smetanou, sůl, koření a na kostičky nakrájenou slaninu. Vše důkladně promícháme. Poté si namočíme ruce a vytvarujeme šišku. Tu vložíme do vymazaného pekáčku a podlijeme trochou vody. Sekanou dáme do předem vyhřáté trouby a zvolna pečeme. Podle potřeby podléváme. Až je sekaná hotová, vyjmeme ji a do výpeku dáme hořčici + smetanu rozmíchanou s moukou. Ješte chvíli povaříme a poté přecedíme. Zvěřinová sekaná se smetanou se podává s houskovým knedlíkem či vařenými bramborami.

Sdílejte:   | 
4

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (14 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

nancy, 5. 10. 2020, 19.37

Sekaná je dobré jídlo, nedá moc práce a výsledek stojí za to

Žofinka

Žofinka, 29. 1. 2019, 13.48

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 3. 7. 2018, 11.36

vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

Mildret, 2. 6. 2018, 5.44

Asi si budu muset jít hledat myslivce

Zdeňka S., 23. 3. 2017, 14.13

S tou smetanou to zní skvěle

Aliisha

Aliisha, 16. 1. 2017, 21.05

Vypadá perfektně. Určitě bude moc dobrá

lenkamaresova, 6. 12. 2015, 21.10

Musí být božská.

mckvak, 25. 11. 2015, 15.12

Mam plnou pusu slin!

a.nnysek, 17. 11. 2015, 8.00

vyzkouším

joice, 16. 11. 2015, 20.32

chutná

© 2013 - 2020 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací