Dančí na rozmarýnu s rajčaty

zobrazeno 943×

Vložil(a): Liskovyorisek, 5. 12. 2014 20.32

Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

olej
4 lžíce
cibule
4 ks
dančí plec
500 g
mletá paprika
5 lžička
rozmarýn
1 ks
sůl
1 lžička
švestková povidla
2 lžíce
hladká mouka
3 lžíce
konzerva loupaných a krájených rajčat
2 ks

Dančí plec nakrájíme na drobnější kostky, cibuli zpěníme, necháme zesklovatět a přidáme maso. Zprudka opečeme, aby se zatáhlo a necháme vyvařit šťávu - poté přisypeme mletou papriku, rychle orestujeme aby nezhořkla a zalijeme vývarem. přilijeme dvě konzervy loupaných a krájených rajčat, čerstvé větvičky rozmarýnu a necháme v papiňáku vařit cca 40 do měkka.

Poté vyndáme větvičky rozmarýnu, dochutíme solí, lžící švestkových povidel a zahustíme "zátřepkou" - moukou rozmíchanou ve vodě. Provaříme cca pět minut a můžeme podávat - nejlépe s domácím knedlíkem či rýží.

 

 

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (12 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

nancy, 9. 10. 2020, 11.09

Všechny ingredience bych doma měla, jen ten daněk mi chybí

Žofinka

Žofinka, 28. 1. 2019, 12.32

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 10. 7. 2018, 21.08

vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

Mildret, 2. 6. 2018, 5.38

Daňčí maso je vynikající.

Zdeňka S., 7. 4. 2017, 15.22

Z dančího jsem dělala zatím jenom guláš,

Aliisha

Aliisha, 16. 1. 2017, 21.32

To bych si klidně uvařila. Dobrota

lenkamaresova, 6. 12. 2015, 21.16

Další zvěřina. Mňam.

mckvak, 25. 11. 2015, 15.12

Dala bych si

joice, 17. 11. 2015, 16.22

jednoducho fantastické

a.nnysek, 17. 11. 2015, 8.30

mnam

© 2013 - 2020 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací