Podzimní závin trochu jinak

zobrazeno 732×

Vložil(a): k.o.r.i.n.e.k, 2. 10. 2019 19.54

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků 30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

Na náplň:
Nastrouhaná menší jablka
3 ks
Nastruhané menší hrušky
3 ks
Skořice
1 množství dle chuti
Ořechy nasekané
1 množství dle chuti
Kokos
1 množství dle chuti
Rozinky
1 množství dle chuti
Na těsto / korpus:
Vejce
4 ks
Polohrubá mouka
8 lžíce
Třtinový cukr
4 lžíce
Kůra a šťáva z citrónu
0.5 ks
Kypřící prášek do pečiva bez fosfátů
0.5 ks
Všechny suroviny na náplň promícháme a pokud máme rádi sladké můžeme i osladit. Výslednou hmotu rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem. V míse ušleháme vejce s cukrem. Přidáme šťávu a kůru z citrónu a nakonec zamícháme mouku s práškem do pečiva. Nalijeme na vrstvu jablek a rozetřeme. Upečeme na 180 - 200 stupňů, dokud není povrch zlatý. Po vytažení z trouby položíme nahoru navlhčenou utěrku a na ní druhý plech. Otočíme vzhůru nohama a tím máme jablka nahoře. Odendáme pečící papír a pomocí utěrky srolujeme jako roládu.
Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (20 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

mikjana, 18. 5. 2020, 20.28

Výborný recept, vyzkouším.

Kateřina Fárová, 14. 5. 2020, 19.58

Tak ten bych si hned dala, vypadá moc dobře.

jitka46

jitka46, 28. 4. 2020, 23.48

závin máme doma také moc rádi, jen nevím z hlavy recept, většinou má přípravu na starost babička

Gustawka, 30. 11. 2019, 20.53

Závin miluju

petym, 9. 11. 2019, 19.12

Je skvela! Tuhle roladu pecu uz asi rok podle poradu Kluci v akci. Nikdy nevydrzi den:-)

Romanka40, 5. 11. 2019, 15.00

Parada

Ketris

Ketris, 29. 10. 2019, 21.23

Luxusni..

Fuga

Fuga, 21. 10. 2019, 21.02

To je moc zajímavá roláda

Trendyterka

Trendyterka, 17. 10. 2019, 16.08

Vypadá bezvadně . Určitě bych neodolala.

Gustawka, 9. 10. 2019, 20.16

záviny miluji

© 2013 - 2020 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací