Zavařené meruňky a broskve
Vložil(a): silvousek, 23. 6. 2016 13.37
Rychlý broskvový kompot
Na 1l vody potřebujeme 450g cukru.
Broskve rozpůlíme nebo nakrájíme na kousky a klademe je i se slupkou do připravených sklenic. Z cukru a vody uvaříme roztok, který necháme částečně zchladnout. Broskve jím zalijeme.
Sklenice uzavřeme a sterilujeme asi 20 minut při 80°C.
Meruňkový kompot
Na 1l vody potřebujeme 550g cukru. Stejný postup jako u broskví.
Sklenice uzavřeme sterilujeme při 85 °C 20 až 25 minut. Pak sklenice ihned ochladíme.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (14 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

WeruskaSK, 13. 3. 2021, 14.34
och mnam, ku masku s ryzou v zime ako by si nasiel

Trendyterka, 26. 8. 2019, 22.23
Kompoty vůbec nedělám

Žofinka, 10. 1. 2019, 10.42
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Aliisha, 29. 12. 2016, 21.57
Také uavařijeme. Jsou mnohem lepší než kupované.

Fuga, 6. 12. 2016, 8.28
také děláme