Švestková povidla

zobrazeno 216×

Vložil(a): szendrejka, 3. 11. 2015 8.44

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec více než 2 hod. složitější

Ingredience:

švestky
5 kg
Cukr krupice / krystal
1 kg
Rum
3 lžíce
Ocet
5 lžíce

Švestky omyjeme, vypeckujeme a zasypeme cukrem. Takto necháme přes noc na chladném místě uležet. Druhý den začneme pomalu na mírném ohni vařit. Trvá to několik hodin, čím déle, tím lépe. Někdo po zhoustnutí nemixuje, já kvůli dětem mixuju, v tu chvíli vám povidla zhoustnou ještě víc. Přidáme rum a ocet a vaříme dál. Vůbec se toho nebojte, mám zkušenost, že čím déle se vaří, tím jsou opravdu hustší a tmavší. Kdo bude chtít být kreativnější, může přidat koření (skořice, hřebíček - tomu se meze nekladou) zkoušela jsem i čokoládu. (u nás to moc nešlo, zůstali jsme u klasiky) :)

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (17 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

misiap, 11. 5. 2017, 22.23

Už dlouho se připravuju, že udělám povidla. Letos se mi to splní. Mám zahradu plnou švestek a inspiraci tady na webu. Dík.

Mygara

Mygara, 25. 4. 2017, 16.43

zatím jsem dělala jen klasiku

iva.t

iva.t, 24. 3. 2017, 20.38

Domácí jsou nejlepší, ale je to pracné.

annahb, 20. 3. 2017, 9.52

také jsem je jednou dělala jsou super

Aliisha

Aliisha, 30. 12. 2016, 15.19

Při velké úrodě švestek také děláme. Jsou super.

Fuga

Fuga, 5. 12. 2016, 14.00

také svařujeme několik hodin

Petra Schoberová, 5. 12. 2016, 13.23

vyborne

Pavla33, 10. 7. 2016, 2.50

zboznuju!!!

k.o.r.i.n.e.k, 31. 5. 2016, 12.02

ty jsou super také dělám ale dobré jsou taky pečené v troubě

Sarka6, 16. 2. 2016, 20.35

Už aby byly švestky, vypadají opravdu lahodne

Naši partneři

© 2013 - 2017 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací