Švestková povidla

sledováno 1× zobrazeno 658×

Vložil(a): szendrejka, 3. 11. 2015 8.44

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec více než 2 hod. složitější

Ingredience:

švestky
5 kg
Cukr krupice / krystal
1 kg
Rum
3 lžíce
Ocet
5 lžíce

Švestky omyjeme, vypeckujeme a zasypeme cukrem. Takto necháme přes noc na chladném místě uležet. Druhý den začneme pomalu na mírném ohni vařit. Trvá to několik hodin, čím déle, tím lépe. Někdo po zhoustnutí nemixuje, já kvůli dětem mixuju, v tu chvíli vám povidla zhoustnou ještě víc. Přidáme rum a ocet a vaříme dál. Vůbec se toho nebojte, mám zkušenost, že čím déle se vaří, tím jsou opravdu hustší a tmavší. Kdo bude chtít být kreativnější, může přidat koření (skořice, hřebíček - tomu se meze nekladou) zkoušela jsem i čokoládu. (u nás to moc nešlo, zůstali jsme u klasiky) :)

Sdílejte:   | 
3

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (25 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

WeruskaSK

WeruskaSK, 13. 3. 2021, 17.14

robim mixovane aj nemixovane, ale manzel povedal ze uz mam vsetko mixovat

filipin21, 4. 3. 2021, 12.20

moc krásně to vypadá,máme je rádi,musím vyzkoušet

Kateřina Fárová, 20. 11. 2020, 20.23

Dělávám každý rok.

nancy, 24. 9. 2020, 11.30

Švestková povidla vydrží několik let, jen přidám rum na ředění.

mikjana, 8. 5. 2020, 19.43

Dělám klasiku, ale tyto vypadají také moc dobře.

Trendyterka

Trendyterka, 27. 8. 2019, 7.57

Povidla máme rádi .

Žofinka

Žofinka, 17. 1. 2019, 20.36

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

WeruskaSK

WeruskaSK, 22. 8. 2018, 23.29

robis na panvici alebo v hrnci?

misiap, 11. 5. 2017, 22.23

Už dlouho se připravuju, že udělám povidla. Letos se mi to splní. Mám zahradu plnou švestek a inspiraci tady na webu. Dík.

Mygara

Mygara, 25. 4. 2017, 16.43

zatím jsem dělala jen klasiku

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací