Svatojánský ořechový likér
Na sv. Jana mají ořechy tu správnou zralost pro náš likér!
Letos jí dělám už čtvrtým rokem a každý rok dělám více a více litrů :))
Nasbírané ořechy omyjeme, osušíme a nakrájíme na tenké plátky(pozor! vemte si jednorázové rukavice).
Plátky vložíme do velké sklenice 3-4 litrové, přidáme koření-skořici, hřebíček, jalovec a citr. kůru.
Obsah sklenice zalijeme 1 litrem vodky a uzavřeme. Necháme na teplém slunném místě 6 týdnů.
Pak přecedíme přes cedník a k tekutině přidáme svařenou vodu s cukrem. Promícháme a necháme stát ještě asi měsíc na stejném místě. Poté likér přelijeme do lahví a necháme v chladu sklepa uležet minimálně do vánoc :) Nejlépe do jara!
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (14 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

WeruskaSK, 13. 3. 2021, 14.41
fuuuha, pila som to raz a netusila ze sa to takto vyraba, z nezrelych orechov???

Trendyterka, 26. 8. 2019, 22.27
Tak to bych asi nepozřela

Žofinka, 10. 1. 2019, 14.13
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Aliisha, 29. 12. 2016, 22.04
Vypadá to dobře, ale nevím, jestli bych se s tím chtěla dělat.

Fuga, 5. 12. 2016, 20.16
já raději nechám ořechy uzrát, pač jich mám i tak málo