Sirup / štáva z pamepeliškových květů

zobrazeno 540×

Vložil(a): navji, 25. 5. 2017 10.25

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec více než 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

citron
5 ks
cukr krystal/třtinový
2-3 kg
květ pampelišek
400 ks
převařená voda
3 litr

suroviny:

400 hlaviček rozkvetlých pampelišek

3 litry převařené vychladlé vody

2-3 kg cukru krystal (třitnový)

4 velké citrony (i klidně více)

 

Do vody dáme vylohovat květy pampelišek minimálně na 12 hodin (lépe 24), k tomu přidáme 2 nakrájené citrony a šťávu z jedno h nich

po 24 hodinách přes plátno vymačkáme veškerou vodu z květů a šťávu z rozkrájených citronů, dáme vařit a přídáme curk, povaříme cca 15 min. a přidáme ještě jeden citron.

Poté zavaříme ve sklenicích cca 90°C 20 minut, vydrží dlouho :-)

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (24 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Úča, 5. 7. 2021, 23.12

My děláme med z pampelišek . Tohle neznam

WeruskaSK

WeruskaSK, 12. 3. 2021, 22.41

ma to aj nejake zdravotne ucinky? ci kvoli comu sa to robi z pampelisiek

danuse11, 11. 3. 2021, 16.51

podobné k medu,vypadá to krásně.

mikka27

mikka27, 31. 10. 2020, 18.10

Domácí sirupy mám nejraději, jsou výborné.

nancy, 24. 9. 2020, 12.13

Jako šťáva se může použít nepovedený med, když nezhoustne

Kateřina Fárová, 29. 4. 2020, 20.38

To je podobné jako pampeliškový med, jen ten se vaří dokuď nezhoustne.

Ketris

Ketris, 29. 10. 2019, 21.36

Tyhle doma taky radi delame

Trendyterka

Trendyterka, 26. 8. 2019, 16.15

Zajímavé . Musím vymyslet kam zajet na pampelišky . Z těch co rostou ve městě bych to asi neriskovala

Mygara

Mygara, 22. 12. 2018, 6.32

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 10. 9. 2018, 20.08

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací