SEDMIKRÁSKOVÝ MED

zobrazeno 434×

Vložil(a): veru.veru, 25. 1. 2015 17.08

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

1000 kvítků SEDMIKRÁSEK
pískový cukr
2 kg
celé omyté chemicky neošetřené citróny
2 ks
voda
2 litr

Sedmikráskové květy vložíme do většího hrnce (4 litry) a přelijeme je 2 litry vody. Poté přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Vše necháme do 2.dne vylouhovat. Druhý den květy vymačkáme nejlépe přes čisté plátno. Do získané tekutiny přidáme na kolečka nakrájený citrón zbavený pecek a cukr. Přivedeme k varu za občasného míchání novou vařečkou. Necháme vychladnout a opět přivedeme k varu a opět necháme vystydnout, tak dlouho, dokud není med dostatečně hustý. Horký med plníme do sklenic, zavíčkujeme a obrátíme.

Pokud budete med vařit dlouho, například jak se doporučuje v jiných receptech až 1 a půl hodinu, tak vám med sice krásně zhoustne, ale ztratí se mnoho účinných látek. Lepší je k varu pouze přivést a rychle vypnout, nechat zchladit a vše opakovat.

Dobrý tip:  Sedmikrásky sbírejte až 3.sluneční den (kdy nepršelo), jinak budou mít málo pylu a med bude řídký!
Sdílejte:   | 
4

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (16 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Mygara

Mygara, 25. 4. 2017, 17.16

to je tedy spousta sedmkrásek

iva.t

iva.t, 24. 3. 2017, 20.30

Mě přijde stejný, jako je ten z pampelišek

annahb, 20. 3. 2017, 10.04

já jich občas dám pár do pampeliškového medu

Aliisha

Aliisha, 30. 12. 2016, 15.25

Ten by mohl být moc dobrý.

Fuga

Fuga, 5. 12. 2016, 13.55

také jsem zkoušela, ale pampeliškový vede

Petra Schoberová, 4. 12. 2016, 21.06

super

Pavla33, 10. 7. 2016, 2.45

pampeliškový znám ale tento ne příští rok vyzkouším

k.o.r.i.n.e.k, 31. 5. 2016, 12.05

může být fajn

Sarka6, 16. 2. 2016, 20.40

Také delam, opatrne na dávkování sedmikrásky jsou projimave tak s mírou

jitkamety, 15. 2. 2016, 14.25

super

Naši partneři

© 2013 - 2017 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací