Sádlo - domácí :)

sledováno 1× zobrazeno 287×

Vložil(a): szendrejka, 20. 4. 2016 21.18

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec více než 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Vepřové sádlo
- množství dle chuti

Domácí sádlo používám jak na vaření, tak i k výrobě domácích bylinkových mastí.

Proto jsem ráda, když je možnost mít své vlastní "domácí" sádlo, protože vím, že v něm není nic navíc, je jenom čisté.

Sádlo z čuníka si nakrájíme na kousíčky (z kterých jsou výborné domácí škvarečky) a vložíme ho do kastrolu se silnějším dnem. Já nepřidávám nic !!! Žádnou vodu - žádné mléko!!! Je to teda ze začátku pěkná dřina, to umíchat, ale stojí to za to. Sádlo je čisté. A navíc škvarky jsou daleko křupavější :) Jakmile škvarky zezlátnou, je čas slít sádlo do sklenic a nechat ho ztuhnout. No a použití je na nás :) Třeba já si pamatuji, že už jako malá jsem jedla chleba se sádlem a cibulí.... 

 

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (24 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Fuga

Fuga, 9. 3. 2018, 6.16

já tedy podlévám vodou, ale jen trochu na zažátku

iva.t

iva.t, 24. 3. 2017, 20.45

Domácí sádo používáme snad na vše. Manžel velice často maže na chleba s cibulí.

annahb, 20. 3. 2017, 9.23

domácí sádlo mám moc ráda a škvarky taky

Aliisha

Aliisha, 30. 12. 2016, 15.12

Domácí je na smažení řízků nejlepší. Mňam

Fuga

Fuga, 5. 12. 2016, 20.08

já raději jen škvarky

Sooňaa, 18. 11. 2016, 0.37

Drive jsemnjedla presne chleba se sadlem a cibulkou,nebo skvarky mnam.. ted uz to muj zaludek nedava bohuzel

Zdeňka S., 5. 8. 2016, 21.45

Domácí sádlo nad to nic není. Na chleba ,na mastičku, do jídla, na smažení ... prostě není sádlo jako sádlo

Pavla33, 10. 7. 2016, 2.54

domácí je domácí

k.o.r.i.n.e.k, 31. 5. 2016, 11.58

také jsme dělali z čínských prasátek

Petra Schoberová, 31. 5. 2016, 10.27

také děláváme

Naši partneři

© 2013 - 2018 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací