Pro vegetariány
Bez mléka a mléčných výrobků
Bez vajec
do 30 min.
jednoduchý
Ingredience:
- Podběl
- 1 ks
- Cukr
- 1 ks
Množství se odvíjí od toho kolik se najde podbělu, cukr od oka.
Letošní rok jsem se rozhodla kromě podbělového medu, vyzkoušet i sirup. Do sklenice jsem napěchovala podběl který se vrství s několika vrstvami cukru. Když máme hotovo, uložíme na 2 měsíce do chladu a tmy. Po dvou měsících sklenku otevřeme a přecedíme, poupata pořádně vymačkáme. Tekutinu chvilku povaříme a dáme do vyvářené skleničky. Uchovává se v ledničce. Z jedne naložené litrove skleničky by melo byt kolem 200ml tekutiny. Sirup je na kašel a při problemech dýchacích cest. Recept jsem si našla na stránce co se zabývá bylinkama a dávám ho sem teď dokud podběl kvete, kdyby ho chtěl někdo také vyzkoušet, až bude hotový, dám vědět jak dopadl. Jen bych ještě měla zmínit, že tam psali aby kojící, těhotné a malé děti užívali s rozumem v přiměřeném množství (podle nejnovějších studii se jim nedoporučuje vůbec)
Diskuze k této stránce (50 příspěvků)
Tak to jsem ještě nezkoušela a odvezl u nás moc není
škoda že u nás podbělu neroste mnoho
to zní moc dobře a zdravě
nancy, 20. 9. 2020, 19.09
Zajímavé, slyším poprvé, ale stojí za vyzkoušení.
Vyzkouším, o podbělovém sirupu jsem ještě neslyšela.
mikka27, 16. 5. 2020, 11.11
Zrovna mám takto naložený jitrocel. Podběl také vyzkouším. Děkuji za tip.
Trendyterka, 26. 8. 2019, 14.38
Výborné, také musím vyzkoušet