Marmeláda z černého bezu

zobrazeno 730×

Vložil(a): szendrejka, 28. 8. 2017 21.00

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec více než 2 hod. složitější

Ingredience:

Černý bez - kuličky
- množství dle chuti
Želírovací cukr (buď 2:1 nebo 3:1)
- množství dle chuti
Kyselina citrónová
- množství dle chuti

Je to teda piplačka, ale věřte mi, ta chuť stojí za to 😉

Kuličky bezu si umyjeme a dáme vařit, až pustí šťávu. Zasypeme želírovacím cukrem, dle poměru ovoce cukr (2:1 nebo 3:1). Vaříme a až je vše hodně rozvařené přepasírujeme a dáme opět vařit, teď už do konzistence marmelády. Přidáme malinko kyselinu citrónovou. Zkouším na malém talířku malé množství, které dám do lednice. A mezitím uklízím celou kuchyň, protože kdo se do tohoto pustí, uvidí sám, že to není zadarmo 😁

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (14 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Trendyterka

Trendyterka, 26. 8. 2019, 15.19

Ochutnala bych ji

Sarka6, 3. 2. 2019, 21.08

Zkusím

Mygara

Mygara, 30. 12. 2018, 10.17

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 1. 9. 2018, 5.54

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Fuga

Fuga, 21. 12. 2017, 21.55

Já to odšťopkovávám apod. jen na zahradě😊

k.o.r.i.n.e.k, 4. 9. 2017, 9.29

Já vím že se zpracovává květ, ale kuličky jsem nikdy nesbírala

vaniilla, 1. 9. 2017, 18.01

Tu už jsme jednou taky dělali a byl to docela úspěch, manželovi to moc chutnalo.

annahb, 30. 8. 2017, 19.35

Super na tu se také chystám letos u nás nebylo skoro žádné ovoce a bezu je všude dost tak toho musím využít-zatím jsem vždy dělala jen štávu tak se na marmeládu fakt těším

rodinka

rodinka, 30. 8. 2017, 9.44

ja delavam sirup ale marmeladu jsem jeste nedela

Zdeňka S., 29. 8. 2017, 6.49

Ten úklid si dovedu představit Mamka dělala sirup a likér, taky výborný

© 2013 - 2020 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací