Kysané zelí - domácí!!!

zobrazeno 405×

Vložil(a): szendrejka, 26. 9. 2016 21.16

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec více než 2 hod. složitější

Ingredience:

Zelí
40 kg
Cibule
1-3 kg
Sůl a kmín
- množství dle chuti

Zelí nakrouháme a vkládáme do zeláku, přidáváme cibuli, prosolujeme a přidáváme, kdo má rád i kmín. Tady záleží na chuti. Zelí postupně uducáváme ( kdysi se šlapalo) aby pěkně pustilo šťávu. Nádobu poté uzavřeme a do žlábku nahoře nalijeme vodu, abychom ho utěsnili. No a pak už necháme pracovat přírodní šťávy :)

Asi po měsíci zelí zavařuji do sklenic, abych nemusela pokaždé otvírat celý zelák. Je to výhodnější a mám to vždy na jedno vaření. 

 

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (21 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

mamkaSona, 17. 5. 2017, 9.42

Léta jsme dělali do sudu, jen sůl, kopr a kmín, bylo vynikající!!!Dnes už jen malou nádobu, nejsou lidi:( Jako děti jsme šlapali bosky, později v gumákách, domácí zelí bylo nej, tatínek občas přidával kolečka křenu:)

Coleta, 5. 4. 2017, 12.45

Také doma děláme. Daleko lepší, než kupované.

pouzarovaj

pouzarovaj, 25. 3. 2017, 7.36

domácí zelí je nejlepší

iva.t

iva.t, 22. 3. 2017, 20.24

Podobně takto nakládámě zelí i my doma. Je to fantazie.

annahb, 17. 3. 2017, 11.07

také každý rok nakládám domácí je domácí

pouzarovaj

pouzarovaj, 23. 2. 2017, 18.02

domácí zelí je nejlepší

Aliisha

Aliisha, 29. 12. 2016, 16.01

Tchán dělá a vždycky je to cítit po celém domě

pavlakosec, 15. 12. 2016, 22.37

Příští rok musíme zkusit. Už teď se těším.

Ptáče 76, 10. 12. 2016, 19.40

mňamka

Petra Schoberová, 7. 12. 2016, 7.14

dělavali jsme s babičkou, moc dobré

Naši partneři

© 2013 - 2017 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací