Kysané zelí - domácí!!!

zobrazeno 6320×

Vložil(a): szendrejka, 26. 9. 2016 21.16

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec více než 2 hod. složitější

Ingredience:

Zelí
40 kg
Cibule
1-3 kg
Sůl a kmín
- množství dle chuti

Zelí nakrouháme a vkládáme do zeláku, přidáváme cibuli, prosolujeme a přidáváme, kdo má rád i kmín. Tady záleží na chuti. Zelí postupně uducáváme ( kdysi se šlapalo) aby pěkně pustilo šťávu. Nádobu poté uzavřeme a do žlábku nahoře nalijeme vodu, abychom ho utěsnili. No a pak už necháme pracovat přírodní šťávy :)

Asi po měsíci zelí zavařuji do sklenic, abych nemusela pokaždé otvírat celý zelák. Je to výhodnější a mám to vždy na jedno vaření. 

 

Sdílejte:   | 
3

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (33 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Jjirinka, 28. 11. 2022, 18.17

Dělají sousedé a je vynikající

Janulinka, 9. 9. 2022, 21.33

To nemá chybu , ještě jsem nedělala

WeruskaSK

WeruskaSK, 12. 3. 2021, 22.38

davame este aj bobkovy list, tiez mame takyto sud, este trochu ostalo na nejaky posledny obed

danuse11, 11. 3. 2021, 17.02

Zelí děláváme a je moc dobré,není na domácí.

Trendyterka

Trendyterka, 26. 8. 2019, 22.19

To by jsme se v paneláku asi udusili. Ale jinak mám kysané zelí ráda

ali70, 28. 10. 2019, 18.17

Nechápu, proč byste se měli udusit, já zelí dělám léta a taky bydlím v paneláku, nechávám ho kysat v koupelně,ale ono není cítit, protože v zeláku je okraj plněný vodou proti vzduchu, takže žádný pach neuniká, ,pouze, když ho jednou zaas trochu zatačíte, ale to stačí vyvětrat. a po měsíci ho pokud není mráz dám na balkon a nebo naplním do sklenic. Nedám an něj dopustit. To, co kupujete v obchodě, je dolévané octem a ty pravé vitaminy už nemá.Právě jsem ochutna letošní, bašta a zdraví.

Žofinka

Žofinka, 24. 10. 2018, 10.12

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

slavuska

slavuska, 14. 1. 2018, 3.28

zelí nesnáším, ale mojí mamce by chutnalo

Marusk

Marusk, 9. 1. 2018, 13.14

Kdysi jsme dělávali takto zelí v zeláku. Bylo výtečné

darzanka, 3. 1. 2018, 11.49

Mňamy, domácí zelí je nejlepší

Gabill, 28. 11. 2017, 10.17

Moji rodicia pridavali este na platky nakrajanu cviklu (cervenu repu), potom mala kapusta peknu fialkastu farbu.

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů