Jahodová marmeláda

zobrazeno 474×

Vložil(a): szendrejka, 19. 6. 2016 22.32

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec více než 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

jahody
1,5 kg
Želírovací cukr 3:1
1 balení

Jahody očistíme a zbavíme všeho zeleného :)

Dáme je do hrnce, přidáme želírovací cukr (používám tyhle tři značky, které jsou na fotce, se všema mám dobrou zkušenost, ovoce dávám víc než je v návodu - aby to bylo přeci lepčejší :)) )

Potom už nemusíte přidávat vůbec nic. Což je perfektní.

Jakmile ovoce změkne, rozmixuju ho ponorným mixérem a nechám mírně vařit do dané hustoty.

Zkouším tak, že kápnu trošku na talířek a dám ho na chvíli do lednice. Jakmile je tuhá, naleju jí do sklenic, zavíčkuju a nechám přikryté do druhého dne. (dávám dvě utěrky)

Neotáčím dnem vzhůru!!! Proč si patlat víčko ;) ono se víčko zatáhne i tak, marmeláda je dost horká ;)

 

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (15 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

nancy, 24. 9. 2020, 11.38

Jahodová je výborná, ale letos se nám jahody moc neurodily.

Trendyterka

Trendyterka, 26. 8. 2019, 22.28

A já bych si k ní dala lívance

Žofinka

Žofinka, 10. 1. 2019, 21.10

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Tenderka, 24. 6. 2018, 10.44

zelirovacie cukry nekupujem, pridavam prirodzeny pektin z ribezli

annahb, 20. 3. 2017, 8.40

mnam dala bych si jahodová je výborná

Aliisha

Aliisha, 29. 12. 2016, 22.05

Já tam dávám ještě větší kousky jahod. Víc nám to chutná.

Fuga

Fuga, 5. 12. 2016, 20.15

my si chodíme sbírat jahody do jahodárny

Sooňaa, 18. 11. 2016, 0.26

Nez stihnu zavarit,tak vzdy jahudky snime,nebo zamrazime.

Zdeňka S., 5. 8. 2016, 18.29

Už máme z 5 sklenic jenom jednu.

Pavla33, 10. 7. 2016, 2.58

nejlepší marmeláda

© 2013 - 2020 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací