Hruškový kompot

zobrazeno 2299×

Vložil(a): szendrejka, 19. 9. 2017 21.16

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

hrušky
- množství dle chuti
Cukr
- množství dle chuti
Badyán, hřebíček
- množství dle chuti

Hrušky oloupeme, nakrájíme a plníme do sklenic. Zalijeme nálevem, který je neutrální snad na všechno ovoce 😉

Na 5 litrů vody dávám 2 kg cukru, 4 badyány a asi 6 hřebíčků. Kdo má rád sladší nálev, přidá cukr. U nás nemusíme moc cukru - tohle je tak akorát. Nálev povaříme 1 minutu a do sklenic dáváme vlažný.

Slkenice sterilizujeme na 80 stupňů na 20 minut.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (18 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

nancy, 20. 9. 2020, 19.15

Hruškový kompot miluji. Bohužel už nedělám, museli jsme hrušky vykácet, byly napadeny rzí.

Kateřina Fárová, 29. 4. 2020, 20.22

Tak ty zavařuji hodně.

Trendyterka

Trendyterka, 26. 8. 2019, 14.49

Ten jsem zatím jedlá jen kupovaný

Sarka6, 3. 2. 2019, 20.44

Zkusím

Mygara

Mygara, 1. 1. 2019, 19.30

Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka

Žofinka, 31. 8. 2018, 15.26

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Fuga

Fuga, 18. 12. 2017, 13.22

škoda, že už nemáme hrušku (

k.o.r.i.n.e.k, 14. 11. 2017, 15.27

Hruškový už jsem dlouho neměla, u nás moc hrušek ani nebylo

annahb, 25. 9. 2017, 10.14

mnam hrušky miluju

Kikinka30, 21. 9. 2017, 7.09

Dostavane od bsbicky,mnam

© 2013 - 2020 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací