Hrušková povidla

zobrazeno 1275×

Vložil(a): szendrejka, 29. 9. 2017 9.21

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec více než 2 hod. složitější

Ingredience:

Hrušky
- množství dle chuti
Želírovací cukr
- množství dle chuti

Hrušky si oloupeme a nakrájíme. Pokud máte pomocníky jako já, je to ideální 😁 

Na mírném ohni začneme - za stálého míchání - hrušky dusit. Jakmile pustí šťávu, necháme probublávat. Pokuste se, aby se vypařilo co nejvíce vody. Když se vám bude zdát, že je voda vypařená, můžete hrušky rozmixovat ponorným mixérem. A přisypeme cukr, tady záleží na vás. Buď dáte rovnou želírovací, já ho používám raději, protože želírovací látka je už v něm a cukru je tam mnohem méně 😉 A množství je vždy podle ovoce, spíše dávám více ovoce a míň cukru 😉  Tak a teď se snažíme vyvařit co nejvíce vody. Bohužel je potřeba dost často míchat, ráda se připalují, ale za tu výdrž to stojí 😁 

Nandáme do sklenic a nemusíme už zavařovat 😉

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (20 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

mikka27

mikka27, 1. 6. 2020, 23.54

Moc dobré třeba na koláče.

Trendyterka

Trendyterka, 26. 8. 2019, 14.46

Super. Můžou být dobrá

Sarka6, 3. 2. 2019, 20.14

Zkusím

Mygara

Mygara, 3. 1. 2019, 8.45

Výborné, také musím vyzkoušet

Gustawka, 29. 10. 2018, 16.42

jsou vynikající

Žofinka

Žofinka, 31. 8. 2018, 8.59

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Fuga

Fuga, 17. 12. 2017, 7.38

dělávám, ale to houstnutí je o nervy, když nechci dát pektin

k.o.r.i.n.e.k, 14. 11. 2017, 16.30

Tak to je fajn mít takové pomocníky to se hned lépe vaří

Kikinka30, 12. 10. 2017, 12.29

To bude dobrota,frgaly jsou výborné...

vendy.z, 11. 10. 2017, 12.29

Povidla dělám z hrušek - ale bez želírovacího cukru. Prostě jako švestky - vařit a vařit až je z toho hustá hmota. Dělám v domácí pekárně.

k.o.r.i.n.e.k, 14. 11. 2017, 16.31

Já dělala jednou v domácí pekárně jahodovou a vůbec neztuhla, tak nevím kde byla chyba

vendy.z, 23. 11. 2017, 11.10

Jahodová asi chtěla vařit a vařit, přidat jablko možná, Jahodovou dělám jen marmeládu.

k.o.r.i.n.e.k, 23. 11. 2017, 16.41

Tam byla chyba jen ta pekárna, jinak na plotně to ztuhne normálně

© 2013 - 2020 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací