Houby v octovém nálevu

sledováno 1× zobrazeno 384×

Vložil(a): silvousek, 25. 6. 2016 18.53

30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

bobkový list
5 ks
cukr
300 g
ocet
1 litr
hřebíček
5 ks
celý pepř
10 ks
sacharin
50 ks
sůl
160 g
voda
4 litr
nové koření
10 ks
hořčičné semínko
1 lžička
sůl, ocet..
podle potřeby
houby

Ze všech ingrediencí uvaříme nálev. Necháme jej trochu vychladnout. (Můžeme přelít přes síto, abychom tam neměli koření.

Houby očistíme a nakrájíme. Houby převaříme asi 2 minuty ve vodě s trochou soli a octa. Pak je propláchneme studenou vodou.

Houby plníme do čistých sklenic a zalijeme octovým nálevem.

Sterilujeme při 85 °C asi 20 minut.

Sdílejte:   | 
1

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (17 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

vendy.z, 10. 10. 2017, 8.49

proč sladidlo? Dělávám jinak

iva.t

iva.t, 22. 3. 2017, 20.25

takovéto houby nakládala moje babička a já je milovala, Zkusím si je udělat podle receptu.

annahb, 20. 3. 2017, 8.21

také houby nakládám chlap je nemusí ale já s dětma bych se po nich utloukla

Aliisha

Aliisha, 29. 12. 2016, 21.56

Nakládané houby mám moc ráda.

Fuga

Fuga, 6. 12. 2016, 8.28

také děláme, ale s méně sladila

Sooňaa, 18. 11. 2016, 0.17

Take zavarujeme,kdyz se povede nasbirat

Zdeňka S., 5. 8. 2016, 15.50

Dobrůtka k čemukoliv, třeba k sekané nebo tlačence.

tehuzu.jitka, 27. 6. 2016, 15.18

Taky jsem zrovna byli

kajca, 26. 6. 2016, 22.07

A k comu pouzívate takto upravené hríby?

silvousek, 27. 6. 2016, 8.12

ano.. menší hříbky nechávám celé a ty větší rozkrojím na menší kousky

kajca, 27. 6. 2016, 8.24

Ja som skor myslela potom,ked sú v Tom náleve,ci len tak to jete alebo pridávate k niecomu.

silvousek, 27. 6. 2016, 10.54

já je mám ráda i takhle samotné ale je to skvělé i k jídlům například my máme rádi k rýži a kuřeti a tak podobně..

Cikhartova, 26. 6. 2016, 13.49

velmi jsme si pochutnali

Naši partneři

© 2013 - 2017 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací