Dušené houby na mrazák

zobrazeno 4267×

Vložil(a): szendrejka, 28. 9. 2017 13.50

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Lesní houby
- množství dle chuti
Sádlo (nemusí být)
- množství dle chuti

Houby si očistíme a nakrájíme. Velkou pánev si vymažeme sádlem (nemusí být, ale ze začátku dáte do pánve vodu), přidáme houby a za stálého míchání dusíme. Až houby změkknou, necháme vychladnout a plníme "sáčky/misky" a zamrazíme. 

Výhodou dušených a mražených hub je, že se nemusíte bát, že vám je sežerou breberky nebo budou plesnivět a navíc je máte připravené hned, když je používáte do jídel. Stačí si jen ulamovat či ukrajovat. 😉

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (22 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

WeruskaSK

WeruskaSK, 12. 3. 2021, 22.33

ja som raz mrazila prvykrat sampiony, ale nevarene, a zhnedli mi, bala som sa ich potom dat do jedla

70dandule70, 4. 3. 2021, 12.47

také dělám je

danuse11, 4. 3. 2021, 11.59

tak je máme nejraději,jsou jak čerstvé

nancy, 20. 9. 2020, 19.12

Také zamrazuji dušené houby, jsou jak čerstvé.

mikka27

mikka27, 1. 6. 2020, 23.58

Máme zásobu na zimu.

mikjana, 6. 5. 2020, 19.39

Šikovný nápad, to jsem ještě ani neslyšela. Ale u nás hub moc není. Takže asi na tuto variantu nedojde.

Trendyterka

Trendyterka, 26. 8. 2019, 14.48

Houby* mám rada

Sarka6, 3. 2. 2019, 20.16

Zkusím

Gustawka, 29. 10. 2018, 16.44

dělám často když je sezona

Žofinka

Žofinka, 31. 8. 2018, 13.30

Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací