Domácí strouhání
Vložil(a): szendrejka, 21. 7. 2017 8.00
Dělám ho už spoustu let, teď co máme domácí vajíčka tak na kila. Musím nějak využít, když slepičky nesou a přes zimu se strouhání bude hodit :)
Dávám polohrubou mouku, ale znám maminky, co dělají z hrubé nebo napůl či dokonce z krupice. Mě se nejvíc osvědčila polohrubá, v polévce se nemusí dlouho vařit a strouhání není tuhé.
Mouku s vajíčkem si smícháme rukou do hrudky (mělo by to být tužší těsto) vajíčko si vezme vždy mouku podle sebe. Myslete prostě na to, že to musí jít strouhat :) jde o cvik, samy poznáte, kdy stačí mouka. No a pak vezmete struhadlo a strouháte - pokud se těsto lepí, přidáte mouku nebo ho nechte chvíli oschnout.... suším ho vždy na tácech, které předem posypu moukou, aby se strouhání nelepilo. Druhý den strouhání prsty prohodím, aby proschlo ze všech stran. Suším dle vlhkosti vzduchu, cca 4 dny a plním do velkých sklenic s papírovým ubrouskem a gumičkou nahoře. Při plnění sklenice se snažte zbavit co nejvíce mouky, ještě beru sítko a prosévám to.
Přidávám do hrstkových polévek nebo vývarů. Děti ho mají raději než nudle, které jim sjíždějí ze lžíce :)
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (18 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

WeruskaSK, 12. 3. 2021, 22.26
kolko to takto vydrzi? nepokazi sa kedze to je surove vajicko?

Trendyterka, 26. 8. 2019, 16.07
Klasika. Už jsem ho dlouho nedelala

Mygara, 26. 12. 2018, 20.17
Výborné, také musím vyzkoušet

Žofinka, 1. 9. 2018, 20.48
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

WeruskaSK, 22. 8. 2018, 23.20
fuha tak toto je pre mna novinka, dobry napad

Fuga, 25. 12. 2017, 18.42
take delam a je to vyborne
Petra Schoberová, 23. 8. 2017, 13.40
delávám ale z dětské krupice