Domácí pickles

zobrazeno 292×

Vložil(a): szendrejka, 23. 2. 2016 23.03

Pro vegetariány Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec do 30 min. jednoduchý

Ingredience:

Hlávkové zelí
1/2-1 ks
Mrkev
2-3 ks
Cibule
1-2 ks
Sůl
- množství dle chuti

Mléčně kvašená zelenina byla už jídlem našich předků. 

Každý rok nakládáme do 40litrového zeláku zelí na zimu a teď jsem si řekla, že to zkusím ještě trochu jinak, tak jak to dělávaly naše babičky.

Domácí PICKLES začíná být čím dál populárnější, ale především se vracíme k něčemu, co je našemu tělu prospěšné...a to je fajn!

Já si vzala jen to, co doma zrovna bylo, zelí, mrkev a cibule, (přidala bych i křen, ale kvůli dětem nemůžu).

A tady je výsledek.... Vše nakrájíme na nudličky, popřípadě nastrouháme, jemně zasolíme a promícháme. Do zelí dáváme i kmín, tady jsem nedala. Natlačíme to do připravené nádoby, prosím vybírejte sklo nebo keramiku, s plastem mám špatné zkušenosti(nasákne to ošklivou pachuť plastu a můžete vše vyhodit). 

Necháme cca 3dny v teple stát a konzumujeme(u nás mizí i dříve:) )

Ideální je pickles jíst po těžkém jídle nebo během něj, pomáhá nám těžké jídlo lépe trávit ;-)

 

Sdílejte:   | 
3

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (17 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Mygara

Mygara, 27. 4. 2017, 13.39

zajímavé, také o tom slyším prvně

annahb, 20. 3. 2017, 9.39

to jsem ještě nikdy neměla dělávám jen klasické kys.zelí

Aliisha

Aliisha, 30. 12. 2016, 15.14

O tomhle slyším poprvé.

Fuga

Fuga, 5. 12. 2016, 20.04

já myslela, že se pod tím budou schovávat nakládačky a ono zelí

Sooňaa, 18. 11. 2016, 0.45

Teda tak o tom slysim poprve pickles jsem vubec neznala

Pavla33, 10. 7. 2016, 2.55

dobrota

k.o.r.i.n.e.k, 31. 5. 2016, 11.56

mňam

Zuzka Čtvrtečková, 23. 4. 2016, 10.24

Tak to neznám, jen klasickou čamaládu...

nikihiphop, 12. 3. 2016, 17.58

Mňamka!!

Petra Schoberová, 1. 3. 2016, 5.49

mnam

Naši partneři

© 2013 - 2017 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací