Domácí máslo
Vložil(a): szendrejka, 26. 9. 2016 20.58
Smetanu, ať už koupenou či domácí - měla by mít ale přes 30% - nalijeme do vysoké misky a ručním mixérem - ne tyčovým ale metličkovým - začneme míchat. Mícháme tak dlouho, dokud se nám nevytvoří máslo :) trvá to trochu déle, ale pořád je to rychlejší než když se tluče klasickou metodou :)
Poté celou hrudku másla vložte do hodně studené vody, nejlépe s ledem a nechte cca 30 minut odstát.
Stará babičkovská rada! Než začnete s máslem pracovat, ruce si střídavě opláchněte pod horkou a poté pod studenou vodou.... stabilizujete tím teplotu rukou.... no a můžete máslo pod vodou promačkávat, až z něj dostanete přebytečnou vodu a zůstane jen tuhé máslo.
Mezitím si namočíme formu do ledové vody a těsně předtím, než do ní vložíme máslo ji narychlo prolejeme horkou vodou. No a teď už jen rychle vmáčkneme a hned vyklopíme... a máme hotovo!
Z 1 litru smetany 35% jsem měla 3 másla po cca 200-250g.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (19 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
WeruskaSK, 13. 3. 2021, 14.32
fuha, pocula som o tom ze niekto si vo flasi vyraba maslo tym ze ju trasie, toto je asi lepsi sposob ale aj tak neviem ci sa to oplati sa s tym tolko babrat
Trendyterka, 26. 8. 2019, 22.19
Tak to musím vyzkoušet
Žofinka, 23. 10. 2018, 17.02
Já jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Aliisha, 29. 12. 2016, 16.02
Vážně je to tak jedoduché?
Fuga, 6. 12. 2016, 8.32
také dělám, když se mi podaří přešlehat šlehačka