Čalamáda
Vložil(a): silvousek, 22. 6. 2016 8.44
Zelí, papriky a cibuli nakrájíme na tenčí proužky, nakládané okurky na kousky.
Vše promícháme ve větší míse a necháme odležet
Připravíme si nálev tak, že v hrnci smícháme 0,5 kg cukru, 4 dcl oleje, 4 dcl octa a 1 balíček Deka a chvíli vše povaříme, až se nám cukr rozpustí.
Vychladlý nálev scedíme a nalijeme ho na pokrájenou zeleninovou směs
Důkladně vše opět promícháme, zatížíme a necháme stát v chladné místnosti cca 24 hodin. Může se konzumovat nebo ji můžeme dát do zavařovacích sklenic.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (19 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
WeruskaSK, 13. 3. 2021, 14.36
toto je na nezaplatenie, tieto nakladane calamady, jeme celu zimu, oplati sa ta namaha
Trendyterka, 26. 8. 2019, 22.25
Zajímavé
Žofinka, 10. 1. 2019, 14.22
Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané
Aliisha, 29. 12. 2016, 22.00
Různé čalamády milujeme. Tahle vypadá také velice chutně.
Fuga, 5. 12. 2016, 20.20
čalamáda je výborná