Přesnáky

zobrazeno 1549×

Vložil(a): Lucie2, 16. 10. 2014 19.07

30 min. - 2 hod. složitější

Ingredience:

husí játra
600 g
hladká mouka
1 lžíce
cibule
1 lžíce
husí sádlo
80 g (+ husí sádlo na lokše)
brambory
500 g
polohrubá mouka
150 g
kmín, sůl, pepř
1 špetka (podle chuti)

Brambory uvařte ve slupce do měkka a nechte je zcela zchladnout. Teprve pak je oloupejte a nastrouhejte na jemné straně struhadla, přidejte k nim mouku a sůl a vypracujte elastické těsto. Postupně z něj vyválejte tenké placky a opečte je nasucho na pánvi. Lokše potírejte sádlem, skládejte na sebe a nechte zapařit. Potřete je sádlem a udržujte teplé. Játra pokrájejte na plátky, okmínujte a obalte v hladké mouce. Cibuli osmahněte na sádle, přidejte játra a z obou stran je opečte, pak je osolte, opepřete a chvíli prohřejte. Zabalte do lokší a podávejte.
Tip - Přesňáky podávejte vždy teplé, nejlépe s půllitrem piva.

Sdílejte:   | 
6

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (19 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

nancy, 29. 9. 2020, 11.51

To musí být dobré

mikjana, 14. 5. 2020, 18.20

Výborný recept.

Žofinka

Žofinka, 31. 1. 2019, 9.46

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mildret, 1. 6. 2018, 22.29

Do toho jdu hned ukladam.

Mygara

Mygara, 25. 4. 2018, 13.33

lokše jsou výborné

Zdeňka S., 7. 4. 2017, 17.24

Husí játra jsou úplně nejlepší

Aliisha

Aliisha, 15. 1. 2017, 21.10

Neznám, ale vypadá to opravdu lákavě.

Petra Schoberová, 2. 12. 2016, 20.10

vypadá to velice dobře

jitkamety

jitkamety, 27. 2. 2016, 9.12

hmm

lenkamaresova, 6. 12. 2015, 21.52

S puvem, dobré!

© 2013 - 2020 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací