Pikantní kuřecí játra

zobrazeno 954×

Vložil(a): Lucie2, 16. 10. 2014 19.00

Bez vajec do 30 min. mírně ostré složitější

Ingredience:

rýže
250 g
hřebíček
3 ks
cibule
1 ks
česnek
1 stroužek
kuřecí játra
500 g
sušený tymián
1 lžička
grilovací koření
0,5 lžička
pálivá paprika
0,5 lžička
jemný kečup
4 lžíce
ostrý kečup
4 lžíce
čerstvá petrželka
2 hrst
máslo
1 lžíce
sůl
1 špetka (podle chuti)
olej na smažení
100 ml

Rýži propláchněte pod tekoucí vodou a pak ji dejte vařit do osolené vody. Přihoďte tři hřebíčky. Slunečnicový olej rozpalte v pánvičce s vyšším dnem, vsypte cibuli nakrájenou na měsíčky a čtyři minuty opékejte, přidejte česnek a po minutě i dobře očištěná játra, nakrájená na kousky velikosti sousta. Patnáct minut opékejte. Osolte, přidejte tymián, grilovací koření i pálivou papriku, promíchejte a na závěr přidejte i oba kečupy. Nechte prohřát, vmíchejte petrželku a podávejte s rýží, ze které jste odstranili hřebíčky a naopak do ní přidali lžíci másla.

Sdílejte:   | 
2

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (18 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

mikjana, 28. 5. 2021, 20.48

U nás jtra všichni milují, takže i tento recept vyzkouším.

Úča, 22. 2. 2021, 23.23

Mňam mňam játra to je moje v jakékoliv podobě

simsim, 3. 1. 2021, 16.38

Játra mám ráda smažená, dušená, vařená, pečená, prostě na každý způsob.

danuse11, 2. 11. 2020, 15.04

musím vyzkoušet,vypadá to krásně

nancy, 29. 9. 2020, 11.49

To vyzkouším, vypadá to dobře

mikjana, 14. 5. 2020, 18.19

Jatýrka mám moc ráda.

Žofinka

Žofinka, 31. 1. 2019, 10.55

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mildret, 2. 6. 2018, 5.20

A to já delavame játra dost často ale nikdy nevypadají tak hezky

Mygara

Mygara, 25. 4. 2018, 13.29

to je super změna

Zdeňka S., 7. 4. 2017, 17.25

Jen bych místo kečupu klidně použila loupaná rajčata

© 2013 - 2021 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací