Játra na pomerančích

zobrazeno 2135×

Vložil(a): veru.veru, 29. 1. 2015 17.33

Bez mléka a mléčných výrobků Bez vajec 30 min. - 2 hod. jednoduchý

Ingredience:

Olej
Zázvor
Sůl
Hořčice
hovězí játra
500 g
pomeranče
2 ks
Pepř mletý
Bylinky

1. Játra nakrájíme na silnější plátky a potřeme hořčicí a poprášíme hrubou moukou.
2. Na rozpáleném tuku opečeme játra tak, aby získala křupavou kůrku a zároveň se propekla.
3. Nakonec je osolíme, vyjmeme a uložíme do tepla.
4. Výpečky na pánvi zalijeme vroucí vodou, scedíme přes síto, vrátíme na pánev a přilijeme trochu oleje.
5. Jeden pomeranč oloupeme a rozebereme ho na měsíčky.
6. Z druhého vymačkáme šťávu, kterou smícháme s vypečenou šťávou.
7. Přilijeme deci bílého vína a prohřejeme, nevaříme!
8. Na talíře klademe plátky jater, přeléváme omáčkou a zdobíme kousky pomeranče, nebo čerstvými bylinkami – koprem, bazalkou, petrželkou

Sdílejte:   | 
4

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (17 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Úča, 22. 2. 2021, 23.20

To jsem nikdy neslyšela játra na pomerančích , tě bych zkusila ?

danuse11, 3. 11. 2020, 12.51

nezkoušela jsem musím zkusit vypadá to moc dobře a krásně

nancy, 15. 10. 2020, 16.08

Játra mám ráda, ale na pomerančích jsem ještě nejedla

Žofinka

Žofinka, 27. 1. 2019, 9.55

Jak ty recepty pročítám, tak mě honí střídavě hlad, chuť a žízeň, to je tak dobře udělané

Mygara

Mygara, 6. 11. 2018, 20.54

vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

Zdeňka S., 7. 4. 2017, 14.16

Játra​ mám moc ráda, dělávám většinou klasický.

Aliisha

Aliisha, 19. 1. 2017, 20.52

Hm, netradiční kombinace.

Mildret, 10. 1. 2017, 12.29

Játra miluju a tyhle vypadají úžasně. Doufám že budou stejně i chutnat

Petra Schoberová, 4. 12. 2016, 21.28

vypada to dobře

jitkamety

jitkamety, 27. 2. 2016, 9.10

zajimavy recept

© 2013 - 2024 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight Solutions

Spravovat souhlas s nastavením osobních údajů