Vepřové medailonky s houbami a jablky.

zobrazeno 565×

Vložil(a): Lucie2, 27. 10. 2014 9.02

Bez vajec do 30 min. jednoduchý

Ingredience:

máslo
4 lžíce
vepřová panenka
600 g
sůl a pepř
podle chuti
jablko (oloupané, na plátky)
1 ks
šalotky (na kolečka)
4 ks
houby (hříbky nebo lišky)
400 g
cider
250 ml
calvados
100 ml
crème fraîche
150 g
pažitka
na ozdobení

1 V pánvi rozehřejte 2 lžíce másla a opékejte vepřové medailonky 2–3 minuty po každé straně. Osolte, opepřete, zabalte do alobalu a uchovejte horké.

2 V jiné pánvi rozehřejte 1 lžíci másla a opékejte plátky jablek 5–7 minut, až trochu změknou.

3 Mezitím v pánvi po mase rozehřejte zbytek másla a opékejte na něm šalotku a houby asi 5 minut; také by měly změknout. Zalijte cidrem a calvadosem, zvyšte plamen a za stálého míchání vařte 3–5 minut, až se tekutina zredukuje na polovinu. Vmíchejte crème fraîche, ztlumte, vraťte do pánve maso a na mírném plameni prohřívejte 2 minuty, případně dosolte a opepřete. Přendejte do servírovací nádoby, přidejte jablka a posypte pažitkou.

Sdílejte:   | 
0

Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho

Diskuze k této stránce (11 příspěvků)

Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.

Fuga

Fuga, 5. 8. 2018, 14.36

hned bych si dala, vypadá to moc dobře

Mygara

Mygara, 28. 6. 2018, 19.58

vypadá to moc dobře, musím také někdy vyzkoušet

Mildret, 1. 6. 2018, 17.13

Tak to je hodně zajímavý recept. Jablka nejím ale ten cider a calvados zní dobře

Zdeňka S., 7. 4. 2017, 17.11

Ten calvados mě zaujal

Aliisha

Aliisha, 16. 1. 2017, 20.54

Teda ze cideru jsem ještě nevařila

Petra Schoberová, 2. 12. 2016, 21.44

s jablickem hmm to muze byt dobré

jitkamety

jitkamety, 29. 2. 2016, 14.41

mnam

lenkamaresova, 6. 12. 2015, 21.24

Hmmmm....úžasné.

mckvak, 25. 11. 2015, 22.21

Tak tohle muze byt opravdu moc dobre

joice, 17. 11. 2015, 16.15

chutné

Naši partneři

© 2013 - 2018 ProMaminky.cz | design and code by Werner Dweight

Tento web používá k poskytování služeb a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. v pořádku více informací