Vepřové kotlety zapečené se špenátem a sýrem
zobrazeno 1978×
Vložil(a): Minnie, 23. 8. 2022 14.59
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme nastrouhaným česnekem. Necháme asi půl hodiny odležet.
Mezitím připravíme sýrovou omáčku. V kastrůlku rozehřejeme máslo, zalijeme mlékem a smetanou a přisypeme jemně nastrouhaný sýr. Za stálého šlehání povaříme 10 minut. Na závěr dochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Omáčku dáme stranou.
V pánvi rozpálíme olej a opečeme na něm maso z obou stran dohněda. I s výpekem přendáme do pekáčku, poklademe zmraženými špenátovými kostkami a přelijeme sýrovou omáčkou. Můžeme trochu podlít vývarem, nebo přidat hoblinky másla.
Podávat se dá s čímkoliv - vařené brambory, bramborová kaše, hranolky... Já zvolila domácí americké brambory.
Špenát kupuji zmražený listový špenát z Penny, ve formě kostek.
Nenašli jste recept, který jste hledali? Přidejte ho
Diskuze k této stránce (6 příspěvků)
Pro přidání příspěvku je nutné se přihlásit nebo zaregistrovat.
patricia077, 16. 9. 2022, 14.12
Určitě moc dobré